Tadić: Demokratija dovedena u pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Demokratija dovedena u pitanje

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je danas da SNS želi da promeni izbornu volju građana, odnosno da prisvoji glasove opozicionih stranaka.

Tadić je, nakon sastanka opozicionih partija, rekao novinarima da opozicione stranke izražavaju sumnju u rad Republičke izborne komisije, na osnovu činjenice da je RIK za 12 sati izbrojao 98 odsto glasova, a sada ulazi u četvrti dan kako ne može da izbroji preostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva odsto.

"Ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto se to dešava", naveo je Tadić.

U sedištu SDS sastali su se lideri različitih opozicionih stranaka - Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Saša Radulović, Bojan Pajtić, Čedomir Jovanović, Boris Tadić.

"Stavovi među opozicijom su zajednički, nema nikakvih podela", rekla je kratko Rašković Ivić novinarima.

Lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da je "povod današnjeg sastanka taj što se nakon otvaranja džakova sa glasovima utvrdilo da se broj glasova prebrojan u RIK-u razlikovao u odnosu na onaj koji su opozicione stranke prebrojale".

Tadić je naveo primer biračkog mesta devet, u opštini Leposavić, gde glasa i predsednik Izvršnog odbora SDS Goran Bogdanović.

"Rekli su nam da tu imamo nula glasova, a izbrojali smo ih 60. To je očit primer kršenja volje građana i očigledno je da i na Kosovu i Metohiji nije bilo pravilnog brojanja glasova", rekao je on.

Tadić tvrdi da je takvih primera puno u celoj Srbiji, i da su, po njegovom mišljenju, izborni proces i demokratija u Srbiji dovedeni u pitanje.

On je takođe ukazao na "političku sinergiju između SNS i SRS, koje pokušavaju da ospore izbornu volju građana".

On je najavio da će predstavnici opozicije u čije ime govori imati konferenciju za novinare u 18 sati u RIK-u i podvukao da ulazak u skupštinu njegove liste nije doveden u pitanje, ali da brane princip i da se bore za DSS i Dveri, koji su, kako je rekao, njegovi politički protivnici, ali se zajedno bore za priznavanje volje građana.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak opozicije u sedištu SDS-a

Izvor: RTS, 28.Apr.2016

. U sedištu SDS-a sastali su se lideri različitih opozicionih stranaka, na kojem učestvuju Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Saša Radulović, Bojan Pajtić, Čedomir Jovanović, Boris Tadić.

Nastavak na RTS...

OPOZICIJA: Vučić je brutalno i organizovano pokrao najmanje 300.000 glasova

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 13:37

Aleksandar Vučić je brutalno i organizovano pokrao ove izbore. U toku je krađa za 0,75 posto jednog glasa - rekla je Sanda Rašković Ivić ispred koalicije DSS-Dveri i naglasila da se radi o pokradenih 300.000 glasova, što je ponovio i lider DS Bojan Pajtić...- RIK se pretvorio u produženu ruku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.