OBRADOVIĆ I PLAN ZA BOJKOT: Šta se krije iza rasističkih ispada

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVIĆ I PLAN ZA BOJKOT: Šta se krije iza rasističkih ispada

Pokret "Dveri" formalno je u kampanji bojkota, dok je neformalno u kampanji za izbore u kojoj centralno mesto zauzima njihova rasistička, antimigrantska politika.

Kako drugačije objasniti karavan po Srbiji, pa rasističku peticiju, pa video klipove koje snima njihov lider Boško Obradović promovišući "špricer rasizam"... Sve to budi sumnju da priča o migrantima Obradoviću zapravo služi za neke druge svrhe, samo je pitanje koje, pišu mediji.

Opšta osuda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javnosti i političkih neistomišljenika, ali i partnera u Savezu za Srbiju sugeriše da je dverjanska antimigrantska kampanja nešto drugo i da bojkot sa celom tom pričom i nema puno veze. O čemu je onda Obradović razmišljao, navodi se u tekstu.

- Ima u odluci Dveri i neke vrste kampanje bojkota, ali u ovom slučaju ipak mislim da je prevagnuo stranacki politički interes i borba za birace - objašnjava za "Blic" Bojan Klacar, izvršni direktor Cesida.

"Metamorfoza" Dveri, prvenstveno njihovog lidera Boška Obradovica iz pozicije tvrde desnice u desni centar kojom su zarad pripajanja Savezu za Srbiju oni "umili" svoje ultradesnicarske performanse i politiku, čini se da je uzela danak.

Antimigrantska kampanja je, slažu se sagovornici za medije, očigledni pokušaj da Dveri tas stave tako da se vaga ne zaljulja, te da kao u onoj izreci "i vuk sit i ovce na broju" zadovolji i ideju bojkota i stranačka politika, što se ispostavilo kao nemoguce. Kampanja je "prevagnula" ka izvornoj politici ovog pokreta - ultradesničarskoj.

- Odabir antimigranstke kampanje vraća Dveri jednoj politici koju su malo stavili po strani kada su se prikljucili Savezu za Srbiju. Ta tvrda migrantska politika im se ucinila dobrom podlogom za stranacki interes jer takvu kampanju gaje mnoge stranke u Nemackoj i Madarskoj i tome su se Dveri priklonile", navodi za "Blic" politički analiticar Dejan Vuk Stankovic.

Ovakav povratak tvrdoj desnici umnogome je, slažu se sagovornici, motivisan prvenstveno povrtakom izgubljenih biraca.

- Imali su Dveri u svojim redovima krizu o kojoj se ne zna mnogo. Mnogi istaknuti članovi su ih napustili i oni su se našli u teškom položaju- kaže Klacar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.