Nikolić potpisom na sporazum saučesnik okupacije

Izvor: Akter, 19.Feb.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić potpisom na sporazum saučesnik okupacije

DSS i Dveri pozvale su danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO i zatražile da se o tom sporazumu raspiše referendum

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković- Ivić, na konferenciji za novinare ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Predsedništva Srbije, pozvala je predsednika da vrati zakon Skupštini, u ime, kako je rekla, više od 80 odsto građana, koji su protiv ulaska Srbije u NATO.

"Ovo je užasan zakon, predsednik to mora da zna. Sadašnji sporazum omogućuje NATO vojnicima da uđu u svaku kasarnu, svaki institut, u svaku kuću, kuhinju, spavaću sobu, a da zato ne odgovaraju. Ovo je prava okupacija. Pozivam predsednika da ne potpiše zakon, jer, potpisujući ga, postaje saučesnik u okupaciji svoje vlastite države od strane NATO pakta", rekla je Rašković-Ivić.

Dodala je da Sporazum potpisan sa NATO alijansom 2005. nije ni izdaleka izgledao kao sadašnji i istakla da je tada potpisani sporazum bio u okviru aranžmana Partnerstvo za mir, koje ima i Ruska Federacija, pa to onda "nije ništa strašno".

Prema njenim rečima, DSS nije tražio tada referendum i to je, smatra, greška, koju su platili na izborima i rekla da "valjda sadašnja vlast može da uči i iz nekih grešaka i pogrešnih stvari.

Član Predsedništva srpskog pokrete Dveri Boško Obradović rekao je da je jedna stvar Partnerstvo za mir, i u tom pravcu treba sarađivati sa NATO, kao što to uostalom radi i Ruska Federacija, a potpuno je druga stvar dozvoliti NATO da uđe u Srbiju, koristi infrastrukturu, kasarne, ne plaća porez i da "nijedan pripadnik NATO krivično ne odgovara za bilo koji zločin koji može da počini u Srbiji".

Po njegovom mišljenju, svi poslanici u Skupštini, osim jednog, potpisali su "najsramniji politički zakon u novijom istoriji", koji omogućava NATO da "bukvalno okupira ovu državu i da nas sve ponizi do kraja".

DSS je u parku na Andrićevom vencu razvio transparent "Nikada u NATO" dug 20 metara, a bili su i plakati sa NATO grbom i tekstom "Hvala Đuri što nas je tukao".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.