Nešić: Dveri protiv ulaska Srbije u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nešić: Dveri protiv ulaska Srbije u NATO

BEOGRAD -

Pokret Dveri poručio je danas povodom 13. godišnjice NATO bombardovanja SRJ da se protivi bilo kakvoj mogućnosti da Srbija u perspektivi uđe u Severnoatlantsku alijansu.

"Dveri su protiv ulaska u NATO, pre svega iz moralnih razloga", rekao je član upravnog odbora Dveri Branimir Nešić na konferenciji za novinare, organizovanoj uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 13. godišnjice NATO intervencije.

On je naveo da je drugi razlog protivljenja mogućem članstvu Srbije NATO što se građani zemlje još suočavaju sa posledicama bombardovanja projektilima sa osiromašenim uranijumom.

Istraživanjem tih posledica bavio se doktor Radomir Kovačević, koji je naveo da je broj onih koji pate od malignih oboljenja drastično porastao od 1981. godine do danas.

"Broj obolelih od malignih oboljenja 1981. godine iznosio je 10.000, a 2011. godine 41.000, dok je iste godine od posledica raka umrlo 30.000 ljudi", tvrdi Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.