Napadnute prostorije Dveri u Čačku

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnute prostorije Dveri u Čačku

Gradski odbor Dveri u Čačku saopštio je da su njihove prostorije u tom gradu danas "napadnute" i ocenio da je taj čin "direktna posledica atmosfere koju u društvu stvara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka (SNS) gde je svako ko drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << misli od njega "neprijatelj države, lopov i nasilnik".

Dveri su u saopštenju navele da je u toku pre podneva polomljena tabla sa natpisom "Dveri" na ulazu u zgradu u kojoj se nalaze stranačke prostorije u Čačku i zatražile od nadležnih da hitno pronađu počinioca i adekvatno ga kazne.

"Prema rečima očevidaca, muškarac koji je to učinio prvobitno je pokušao da uđe u prostorije Dveri, ali s obzirom da u tom trenutku pukom srećom nije bilo nikoga, tražio je po susednim lokalima nekoga iz Dveri sa namerom da se 'obračuna' kako je sam rekao", navodi se u saopštenju.

Dveri, kako se navodi u saopštenju, traže i ostavku člana Gradskog veća u Čačku Dušana Radojevića (SNS), kako navode, zbog njegovih "kontinuiranih huškačkih objava uperenih protiv pripadnika Dveri koje za posledicu imaju upravo ovakve postupke".

Radojević je na svom tviter nalogu obajvio fotografiju sa logotipom Dveri i kukastim krstom, na šta je Gradski odbor Dveri ranije danas reagovao uputivši otvoreno pismo gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću u kome se navodi da njegovi saradnici "neprekidno seju mržnju i napadaju najpogrdnijim imenima političke neistomišljenike".

"Pitamo se šta je sledeće ako nas neko godinama unazad etiketira kao fašiste i stavlja kukaste krstove na naša obeležja", navodi se u saopštenju Dveri.

Većina čačanskih medija objavila je pre saopštenja Dveri da se dogodio "napad" na njihovu kancelariju u Čačku, pozivajući se na vest koju je objavio lokalni portal "Epicentar preš" čija redakcija se nalazi na istom spratu gde i kancelarija Dveri.

Portal je objavio da je muškarac koji je polomio tablu ostavio i svoje ime i broj telefona, a kada ga je kasnije sekretarka Gradskog odbora Dveri pozvala da joj on u telefonskom razgovoru pretio i vređao je, što je ona prijavila policiji koja je ubrzo došla i napravila uviđaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Polomljena tabla na ulazu u prostorije Dveri u Čačku

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019

Gradski odbor Dveri u Čačku saopštio je da su njihove prostorije u tom gradu "napadnute" i ocenio da je taj čin "direktna posledica atmosfere koju u društvu stvara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka gde je svako ko drugačije misli od njega "neprijatelj države,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.