LICEMER Boško Obradović vikendom protestuje protiv nasilja, a radnim danima huliganski NAPADA POSLANIKE, cepa im sakoe i udara mišem u glavu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2023, 13:03

LICEMER Boško Obradović vikendom protestuje protiv nasilja, a radnim danima huliganski NAPADA POSLANIKE, cepa im sakoe i udara mišem u glavu (VIDEO)

Boško protestuje protiv nasilja, a sam ga sprovodi i to nad poslanicima!

Lider Dveri Boško Obradović podržao je proteste "Srbija protiv nasilja" priznavši da je na sastanku opozicije u Skupštini Srbije, još početkom maja, učestvovao u formulisanju zahteva protesta.

- Naši predstavnici i pristalice su na svakom protestu, ali se ne guraju u prve redove iza šetalice, ne dajemo izjave za medije - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Obradović u intervjuu za dnevni list Danas.

Obradović je više puta uslikan na navodnim narodnim protestima, za koje se na kraju ispostavilo da su projekat Dragana Đilasa, o čemu je govorila i premijerka Brnabić.

- Istina izašla na videlo: "Srbija protiv nasilja" sve vreme politički projekat Dragana Đilasa. Zašto niste ljudima to rekli, već ste zloupotrebili ubistva dece? Najstrašniju tragediju i bol iskoristili za političarenje. Sada znamo da je glas za "Srbija protiv nasilja" glas za Đilasa - poručila je premijerka Srbije na svom "X" nalogu.

Истина изашла на видело: "Србија против насиља" све време политички пројекат Драгана Ђиласа. Зашто нисте људима то рекли, већ сте злоупотребили убиства деце? Најстрашнију трагедију и бол искористили за политичарење. Сада знамо да је глас за "Србија против насиља" глас за Ђиласа. pic.twitter.com/8kqe4muGhk

— Ana Brnabic (@anabrnabic) October 18, 2023

Da je reč o jednom sveopštem političkom projektu kojim su izmanipulisani građani Srbije, potvrdila je i Milica Đ. Stamenovski, vođa Zavetnika i sabornica Boška Obradovića, koja je bez pardona najavila koaliciju sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić.

Ono što posebno para oči i uši jeste činjenica da Boško sada hoće u vlast sa onima za koje je u oktobru 2021. godine govorio da su eskponati stranih ambasada.

- Imaćemo tu jednu kolonu koja mi lični na obnovu DS-a gde su pripadnici bivšeg režima. A biće i ova "levo-zelena" - NDMBG, Zelenović...Ja njih vidim kao eksponate zapadnih ambasada - rekao je lider Dveri gostujući na jednoj televiziji.

BOŠKO OBRADOVIĆ HOĆE U VLAST SA ONIMA ZA KOJE JE GOVORIO DA SU EKSPONENTI STRANIH AMBASADA!

Boško Obradović danas hoće u vlast sa Đilasom, Ne davimo Beograd, Zelenovićem...za koje je u oktobru 2021. govorio ovako:

"Imaćemo tu jednu kolonu koja mi lični na obnovu DS-a gde su… pic.twitter.com/GxYGRH7TRT

— Detektor laži (@LaziDetektor) November 10, 2023

Međutim, Boškovom licemerju tu nije kraj. Lider Dveri koji je, kako smo naveli podržao proteste i Đilasovu listu "Srbija protiv nasilja", je ni manje ni više onaj koji je često sprovodio nasilje. I to: u Skupštini Srbije, fizičkim nasrtajem na narodne poslanike, upadom u RTS...

Malo je reći da je javnost bila zgrožena divljaštvom Boška Obradovića ispred Skupštine Srbije kada je tokom jednog od svojih protesta u maju 2020. godine napao ministre i poslanike vladajuće koalicije. Tom prilikom, napao je bivšeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara i narodnog poslanika Marijana Rističevića koji je kasnije uslikan sa pocepanim sakoom.



O ovom incidentu govorio je i predsednik Vučić, koji je u obraćanju građanima Srbije rekao da su "fašističke falange" Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

- Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja - rekao je tom prilikom Vučić, dodavši da je od svih političkih predstavnika u Srbiji tražio da osude incident jer, kako je tada naveo, političari mogu da se razlikuju po mnogo čemu i da misle drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji.

- A ove slike smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Nemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina - rekao je Vučić.

Predsednik je tom prilikom istakao da Srbija neće dozvoliti da pobedi fašizam i da je uveren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrednosti i demokratskog poretka.

- Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome verujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše dece - zaključio je tada Vučić.

Napad na poslanike 2020. godine nije jedini koji je Obradović počinio. Poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić su i 2019. godine napravili incident, kada su ušli na sednicu Skupštine sukobivši se sa Aleksandrom Martinovićem.

Poslanici Dveru su tada, noseći transparente "Vučić i Milo – braća blizanci" i "Srbijo, zašto ćutiš?", stali za govornicu parlamenta i upitali poslanike vladajuće koalicije zašto ne reaguju na usvjanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i hapšenje poslanika Demokratskog fronta. Tada je Aleksandar Martinović ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali ga je lider Dveri odgurao.

Nastao je opšti metež i guranje, a tadašnja predsednica Skupštine Maja Gojković je prekinula sednicu i zamolila poslanike da ne reaguju na, kako je rekla, unapred pripremljene provokacije Boška Obradovića.

Potpuni haos u Skupštini Srbije nastao je i u februaru ove godine, kada su poslanici opozicije, pre svega Dveri i Zavetnika, krenuli ka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Oni su najpre uzvikivali "izdaja, izdaja", "Kosovo je srce Srbije", a potom i otišli do mesta na kome je sedeo predsednik Vučić. U isto vreme ustali su i poslanici SNS. U ovoj gunguli, koja je trajala oko 15 minuta, u salu je ušlo i skupštinsko obezbeđenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je za to vreme sedeo, pozvao je poslanike SNS da budu mirni i dozvole opoziciji da "pokaže svoje lice". Kazao je i da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu naneli ogromnu štetu Srbiji.

- Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas - poručio je onima koji su skandirali "predaja" i "ostavka".

Do ove, atmosfere na ivici incidenta, došlo je nakon što je lider Dveri Boško Obradović pozvao Skupštinu da odbaci francusko-nemački predlog za Kosovo, i nakon njegovih optužbi na račun vlast koje, kako je rekao, hoće da počine izdaju.

- Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima - poručio je tada Vučić.

Kako je dodao, "ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah bi da tuku". Rekao je i da su građani mogli da vide huligansko ponašanje.

- Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino zanima. Mi smo pokazali da smo spremni da saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju - naveo je tom prilikom Vučić.

Boško Obradović gađao je 2017. godine kompjuterskim mišem naprednjaka Alekasandra Martinovića, jer mu je na sednici Administrativnog odbora na kojoj se raspravljalo o novčanim kaznama za poslanike, izrečena opomena i oduzeta reč.

Martinovića je miš pogodio posred lica, ali je on i pored toga ostao miran, nastavljajući sa sednicom i elektronskim glasanjem o izricanju kazni poslanicima opozicije.

U opštem metežu u kome su poslanici Dveri i dela opozicije bili na nogama, Obradović je nastavio sa sramnim ponašanjem i besno da dovikuje Martinoviću – Vrati mi moja tri minuta, zašto si mi oduzeo reč. "Ti si obična kukavica, krpa i Vučićev sluga".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.