Krivične prijave protiv Obradovića, jednu podneo Sima Spasić zbog tvita o Vesiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv Obradovića, jednu podneo Sima Spasić zbog tvita o Vesiću

Protiv lidera Dveri Boška Obradovića podnete su dve krivične prijave, saopštio je taj pokret. Jedna je podneta zbog ispisivanja poruke "Bojkot" na platnu u Vranju, dok je drugu podneo predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić zbog tvita o Goranu Vesiću. Obradović poručuje da ga prijave "neće zaplašiti" i da predstavljaju "smešan pokušaj pritiska".

Spasić u svojoj krivičnoj prijavi tvrdi da je Obradović svojim tvitom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ugrozio sigurnost zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, kao i da je podsticao nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Obradović je na svom Tviteru objavio članak sa fotografijom, na kojoj se nalazi gradonačelnica bolivijskog grada Vinto, koju su demonstranti nasilno ošišali i ofarbali crvenom farbom u znak protesta, uz opis "Neka se spremi Vesić, gradonačelnik Beograda", navodi se u krivičnoj prijavi.

"Obe stvari zbog kojih su podnete prijave su deo mog političkog delovanja. Da li je normalno da vlast od Vranja pravi Potemkinovo selo i umesto sređivanja fasada kači platno da bi Vučić mogao da se slika, a onda kada ukažemo na tu farsu i igranje sa inteligencijom građana i preko tog platna pošaljemo političku poruku dobijamo tužbu? Pa nije normalno", naveo je Obradović u saopštenju za javnost.

Ocenio je da "nije normalno" ni da se zbog njegove poruke Vesiću "oglašava i diže tužbe tamo neki Sima Spasić", a Vesića "nema nigde da objasni građanima zašto je uništio Beograd".

"Ako je za njih pretnja to što stalno ističem da će morati zakonski da odgovaraju, neka znaju da pri tom stavu ostajem", rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Vranje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Krivične prijave me neće zaplašiti, smešan pokušaj pritiska

Izvor: Beta, 13.Nov.2019

Predsednik Dveri Boško Obradović poručio je danas da ga krivične prijave koje su protiv njega podnete zbog ispisivanja poruke "Bojkot" na platnu u Vranju i tvita kritike zamenika gradnonačelnika Beograda Gorana Vesića "neće zaplašiti" i da predstavljaju "smešan pokušaj pritiska"."Obe stvari...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.