Kerković pozvala opoziciju da se ujedini pred lokalne izbore u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Mar.2024, 18:37

Kerković pozvala opoziciju da se ujedini pred lokalne izbore u Nišu

Uoči lokalnih izbora, opozicija u Nišu stoji pred jedinstvenom prilikom i istorijskom odgovornošću da smeni lokalnu vlast koja je, prema rečima prof. dr Tamare Milenković Kerković iz "Dveri", uzurpirala javni interes i vladala bez legitimiteta.

Dugogodišnja opoziciona aktivistkinja i bivša narodna poslanica, istakla je da su sada sve oči uprte u Niš kao grad koji je sazreo za promene.

Kerković je naglasila da je vlast u panici zbog rekordno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << niskog rejtinga, ali da će učiniti sve da se održi na vlasti, uključujući i izborne mahinacije. Stoga, pozvala je nišku opoziciju da se ujedini i ponudi novu političku platformu za smenu vlasti i viziju razvoja grada.

Naglasak je stavljen na potrebu za uspostavljanjem lokalne demokratije i učešća građana u donošenju odluka, kao i decentralizacije i nulte tolerancije na korupciju. Prema rečima prof. Tamare kerković, očekuje se teška borba za sprečavanje izborne krađe, a neophodno je jedinstvo svih istinskih opozicionih političkih subjekata.

Kako kaže, ključni trenutak za pokazivanje ovog stava biće skup zakazan za nedelju, 3. marta u 11 sati, na prostoru iznad Stare ciglane, simbola nezakonitog otimanja grada od Nišlija. Pozivajući Nišlije da se ujedine u borbi za novu nadu, Kurtić je istakao važnost jedinstva u političkoj borbi za bolju budućnost grada.

"Od mnogih, neka bude jedno. Nišlije traže od nas jedinstvo u borbi koja će ovom unesrećenom gradu dati novu nadu. Zato, Nišlije da se pitaju," zaključila je Kerković..
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.