EU je tvorevina koja je uništila srpske banke, privredu i podstiče sve razarajuće procese u srpskom društvu

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2013, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU je tvorevina koja je uništila srpske banke, privredu i podstiče sve razarajuće procese u srpskom društvu

03.12.2013. - NATO se pokazao kao najbezobzirniji osvajački i imperijalni savez

Dveri umesto evroatlantskih nude Srbiji evroazijske integracije. Dolazak Južnog toka najavio je ozbiljno prisustvo Rusije u Srbiji. Na predstojećim lokalnim izborima Dveri su u Patriotskom frontu okupile većinu rodoljubivih organizacija.

U programskim dokumentima pokreta Dveri navedeno je da žele Srbiju po meri njenih građana i naroda, a ne po meri bezimenih činovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << EU i SAD. Protive se svakom vidu približavanja Srbije NATO-paktu jer smatraju da je era unipolarnog sveta pod američkom dominacijom prošlost, i upozoravaju da bi, imajući u vidu ogromne troškove prilagođavanja NATO-standardima, uključivanje u ovu militantnu formaciju bilo prava finansijska omča oko vrata Srbije. A pre svega toga, svaka pomisao na učlanjenje u NATO sa moralno-etičkog stanovišta bilo bi pogrešno zbog toga što je NATO bombardovao Srbiju i Republiku Srpsku, uništio nam infrastrukturu, pobio na hiljade ljudi, a i dalje ih ubija, jer svakodnevno ljudi u Srbiji umiru od posledica bombi sa osiromašenim uranijumom.

O izboru građana Srbije za ili protiv EU i NATO-a, razgovarali smo sa Vladanom Glišićem, članom Starešinstva Dveri.

Pored već prisutnih na političkoj sceni Srbije partija koje se bore protiv ulaska Srbije u EU i NATO, pokret Dveri je jedini nedavno ponudio alternativu evroatlantskim integracijama u vidu evroazijskih integracija.

- Srbija se upravo nalazi na prekretnici. Politička elita koja već 20 godina vodi ovu zemlju poslednju deceniju i više je zastupala politiku da za Srbiju evroatlantske integracije nemaju alternativu. U međuvremenu, NATO se pokazao kao najbezobzirniji osvajački i imperijalni savez koji svoj krvavi pir nad Srbijom 1999. godine nije izveo kao slučajnu grešku, već je to deo njegove strategije porobljavanja naroda i država širom sveta. Takođe, EU se pokazala kao tvorevina koja je uništila srpske banke, našu privredu, podstiče sve razarajuće procese u srpskom društvu (promocija GMO i gej-parade), radi na otimanju Kosova i Metohije od Srbije...dakle, za svakoga iole racionalnog EU se više ne može nazivati prijateljem Srbije. A unutar svog privrednog i političkog prostora EU je pokazala da je predmet velikog nezadovoljstva naroda i država koje su njene članice (primer Grčke). Kako je sada EU postala savez država koji širi ekonomsku krizu i trpi ekonomski pad, to je politika „EU nema alternativu“ počela da doživljava pad poverenja u Srbiji, kakav je doživela i politika proNATO stranaka i političara. Ipak, veliki je problem što korumpirana politička i medijska elita, koja je svoje sebične interese vezala za služenje Briselu i Vašingtonu, potpuno kontroliše javnost preko medija i finansijskih tokova i tako ne dozvoljava ni jednoj organizovanoj političkoj grupi da iznese svoje jasne stavove protiv evroatlantske politike koju oni vode. I pored svega toga velika većina građana Srbije danas je protiv politike popuštanja prema Briselu i Vašingtonu. U takvim okolnostima pokret Dveri je jedina ozbiljnije organizovana politička opcija (na izborima 2012.godine za Dveri je glasalo preko 200.000 glasača) koja je otvoreno protiv evroatlantskih integraciija, ponudila srpskoj javnosti evroazijske integracije i kao politički činilac se založila za tu vrstu spoljnopolitičke orijentacije Srbije.

U tom kontekstu kakav je i stav vašeg pokreta prema Rusiji?

- Dolazak Južnog toka je najavio ozbiljno prisustvo Rusije u Srbiji. To je dobro, jer se tako najzad pravi mogućnost nekakve ravnoteže uticaja velikih sila koji bi Srbiji vratio mogućnost nekakve suverenosti. S druge strane vladajuća evroatlantska elita nije zbog toga mnogo srećna, ali će probati da glumi da je prijateljski naklonjena dolasku Rusije u ekonomsko-energetski prostor Srbije.

Međutim, za ozbiljno i strateško prisustvo Rusije u Srbiji potrebna je nova politička elita koja nema kvislinške mrlje iz prošlosti usled saradnje sa evroatlantskim okupatorima.

U tom smislu stav Dveri je jasan: čak i da se zanemari činjenica da je Rusija i duhovno i nacionalo bliža Srbima od Evropske unije, prednost saradnje sa Rusijom je pre svega u tome što Rusija:

- štiti međunarodni pravni poredak i tako poštuje pravo malih naroda i država na suverenitet i teritorijalni integritet,

- izgrađuje model društva koje podržava porodične vrednosti, a sprečava ideologiju homoseksualizma i potrošačku degradaciju kakva dolazi iz evroatlantskih prestonica

- obračun sa korupcijom sprovodi tako što domaće tajkune primorava da rade za domaću privredu, a ne prepušta svoju privredu stranim korporacijama

Zvog toga se se Dveri i zalažu za veći uticaj Rusije u Srbiji i za evroazijske integracije Srbije.

Dveri su se prvi put pojavile na srpskim izborima 2012. godine?

- Za Dveri su ti izbori bili značajni zbog toga što je to bilo prvi put u istoriji Srbije da jedna grupa građana (dakle, ne stranka) izađe na sve nivoe izbora istovremeno: lokalne, gradske, pokrajinske, parlamentarne i predsedničke! I Dveri su prešle cenzus od 5%, i kao takve trebale da uđu u Skupštinu Srbije. Međutim, Tadićev režim je uz pomoć Dačićeve kriminalne mašinerije izvršio izbornu krađu i poništio naš izborni rezultat. S druge strane, SNS je izvršila izbornu prevaru svojih glasača, jer je glasove dobijala na jednom programu, a kada je došla na vlast činila je sve suprotno od onoga što su obećavali u kampanji. Tako je izborni rezultat iz izbora 2012.godine dvostruko deformisan i sada se vlada Srbijom na izbornim programimi i od strane političara koji nisu dobili podršku birača na predhodnim izborima.

Kao svojevrstan probni balon za naredne parlamentarne izbore, ovih dana se spominju lokalni izbori u Odžacima i na beogradskom Voždovcu 15. decembra. Zajedno sa Dverima u Beogradu pod okriljem Patriotskog fronta nastupaju i Srpski sabor Zavetnici, Sabor srpskog jedinstva, Krajišnici, Udruženje privrednika Nacionalna svest, Pokret veterana Srbije, Slobodna Srbija, Pokret za Srbiju, Srbi iz Rasejanja...

Izbori na Voždovcu, kao još jedni u nizu koji su se odigrali van uobičajenog izbornog ciklusa, biće još jedna prilika da režim Vučića-Dačića i Nikolića pokaže kako pretnjama i kupovinom glasova može da prikaže nadmoć režima. Ono što je Dverima na ovim izborima bitno je činjenica da smo u patriotski front okupili većinu rodoljubivih organizacija i da kao takvi nastupamo zajedno. Nadamo se da će ovo biti početak zajedničkog nastupa na svim nivoima kako bi evroazijski i patriotski blok u Srbiji polako izrastao kao alternativa izdajničkoj politici režima i onih koji kao DS, LDP, URS i njima slični, pokušavaju da glume opoziciju utrkujući se sa SNS i SPS ko će više Srbije prodati Briselu i Vašingtonu.

Igor Gojković,

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Dveri,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.