Izvor: RTS, 04.Avg.2020, 12:59

Dveri više nisu deo Udružene opozicije oko SzS

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić izjavio je da taj pokret više nije deo Udružene opozicije Srbije i da će početkom septembra predstaviti novu verziju "starih Dveri", sa novim programom i novim ljudima.
Ivan Kostić je za Tanjug rekao da je za Dveri u ovom trenutku prioritet odbrana KiM, što, kako kaže, znači da ta stranka ne može da bude deo novog političkog saveza opozicije, ako u njegovom programu na prvom mestu nije očuvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << KiM u sastavu Srbije.
Prema Kostiću, Dveri su u SzS ušle zato što je počivao na 30 programskih tačaka, a za njih su posebno bile važne dve tačke posvećene KiM, u kojima se jasno naglašavalo poštovanje Ustava i rezolucije 1244, kao i nepristajanje na priznavanje lažne države Kosovo.
"Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji Savez za Srbiju i više ne važi pomenutih 30 tačaka, Predsedništvo Dveri je donelo odluku da ne budemo deo tog novog opozicionog saveza i da svoju dalju političku aktivnost nastavimo nezavisno", rekao je Kostić.
Dveri, kaže, ostaju spremne za tehničku saradnju sa svima u opoziciju oko zajedničke borbe za slobodu medija i demokratske izbore, ali svoj put dalje nastavljaju samostalno.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kostić: Od septembra samostalna politika Dveri

Izvor: Danas, 05.Avg.2020, 10:06

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić, komentarišući vest o stvaranju Udružene opozicije Srbije, poručio je danas da pokret Dveri ne može biti deo novog političkog saveza opozicije ako u njegovom programu na prvom mestu nije očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, te najavio od septembra samostalnu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.