Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri u Vranju traže da se zabrani manifestacija „Dani komandanta Lešija“

VRANJE

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije „Dani komandanta Lešija“ koja će biti organizovana i ove godine u čast Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), kaže se u saopštenju ove političke organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije. Još poraznija je činjenica da ovu „manifestaciju“, zapravo, promociju albanskog seperatizma i stvaranja Velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu. „Dani komandanta Lešija“, ukoliko budu održani, „biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dalje se navodi da „ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije, ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji“.

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri podseća da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma „Balkanska međa“, pod obrazloženjem da „može da podigne međunacionalne tenzije“ i da nikakve reakcije vlasti nije bilo, kaže se na kraju saopštenja.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.