Dveri tvrde da su prešli cenzus

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri tvrde da su prešli cenzus

Beograd -- Pokret Dveri tvrdi da je na juče održanim parlamentarnim izborima uspeo da pređe cenzus i da su osvojili oko 5,1 odsto glasova birača.

Funkcioner "Dveri" Boško Obradović rekao je danas na konferenciji za novinare da je ta politička organizacija prešla cenzus ali da je toku "onemogućavanje ulaska 'Dveri' u republički i pokrajinski parlament".

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"U CeSID-u su jutros rekli da smo osvojili 4,6 procenata glasova i to bez rezultata sa Kosova i Metohije za koje niko ne zna kada će i ko da ih broji.

Mi smatramo da smo sada negde oko 5,1 procenta", tvrdi Obradović i dodaje da su "Dveri" uputile "niz prigovora raznim izbornim komisijama".

Prema rečima Obradovića, "Dveri" su zabeležile niz propusta prilikom izbornog procesa a dobile su, kako on kaže, i nekoliko stotina prigovora iz dijaspore.

Prema poslednjoj proceni CeSID-a, pokret "Dveri" osvojio je 4,4 procenta čime nisu prešli cenzus, što se prema rečima direktora Cesida Marka Blagojevića neće promeniti ni nakon prebrojavanja glasova sa Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.