Lista Dveri za pokrajinske izbore

Izvor: B92, 17.Apr.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista Dveri za pokrajinske izbore

Novi Sad -- Pokret "Dveri" danas je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predao listu kandidata za izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine.

Lista nosi naziv "Dveri za srpsku Vojvodinu", na njoj se nalaze imena 45 kandidata tog pokreta koji će na pokrajinskim izborima nastupiti po proporcionalnom izbornom sistemu, a "Dveri" su PIK-u predale 7.129 potpisa birača. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Kada budemo parlamentarna stranka, borićemo se za jeftiniju i efikasniju državnu upravu.

Preispitaćemo svaki oblik autonomije koji je Srbiji u ovom trenutku apsolutno nepotreban", izjavio je Tanjugu koordinator "Dveri" za Vojvodinu, Miroslav Parović.

Lista "Dveri za srpsku Vojvodinu" nema nosioca, a to, po rečima predsedničkog kandidata "Dveri" Vladana Glišića, nije slučajno.

"Želimo da izbegnemo liderski koncept koji je Srbiji doneo mnogo lošega. Samo onaj ko je prirodni lider i ko to svojim radom i rezultatima zasluži, može preuzeti ulogu vodećeg", rekao je Glišić.

On je ponovio da je autonomija Vojvodine nepotrebna i da će "Dveri" preispitati tu autonomiju.

"Dveri za srpsku Vojvodinu" je deseta lista koju je do sada primio PIK, a kadidature za pokrajinske izbore moguće je predati do petka 20. aprila u ponoć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dveri" predale listu kandidata za pokrajinske izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2012

NOVI SAD -..Pokret "Dveri" danas je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predao listu kandidata za izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine...Lista nosi naziv "Dveri za srpsku Vojvodinu", na njoj se nalaze imena 45 kandidata tog pokreta koji će na pokrajinskim izborima nastupiti po proporcionalnom izbornom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Predizborne pripreme u DSVM i PMN

Izvor: Magyar Szó, 18.Apr.2012, 15:11

Među strankama vojvođanskih Mađara, do ovog trenutka, za pokrajinske izbore samostalne liste imaju Savez vojvođanskih Mađara i Pokret mađarske nade. Demokratska stranka vojvođanskih Mađara će, naime, o svom izbornom nastupu informacije predočiti tek nakon 20. aprila, kada će se ispostaviti...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.