Info

Utorak, 17.04.2012.

14:51

Lista Dveri za pokrajinske izbore

Pokret "Dveri" danas je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predao listu kandidata za izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Default images

Lista nosi naziv "Dveri za srpsku Vojvodinu", na njoj se nalaze imena 45 kandidata tog pokreta koji će na pokrajinskim izborima nastupiti po proporcionalnom izbornom sistemu, a "Dveri" su PIK-u predale 7.129 potpisa birača.

"Kada budemo parlamentarna stranka, borićemo se za jeftiniju i efikasniju državnu upravu.

Preispitaćemo svaki oblik autonomije koji je Srbiji u ovom trenutku apsolutno nepotreban", izjavio je Tanjugu koordinator "Dveri" za Vojvodinu, Miroslav Parović.

Lista "Dveri za srpsku Vojvodinu" nema nosioca, a to, po rečima predsedničkog kandidata "Dveri" Vladana Glišića, nije slučajno.

"Želimo da izbegnemo liderski koncept koji je Srbiji doneo mnogo lošega. Samo onaj ko je prirodni lider i ko to svojim radom i rezultatima zasluži, može preuzeti ulogu vodećeg", rekao je Glišić.

On je ponovio da je autonomija Vojvodine nepotrebna i da će "Dveri" preispitati tu autonomiju.

"Dveri za srpsku Vojvodinu" je deseta lista koju je do sada primio PIK, a kadidature za pokrajinske izbore moguće je predati do petka 20. aprila u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: