Izvor: JUGpress.com, 12.Feb.2021, 09:13

Dveri o Zakonu o istopolnim partnertsvima

LESKOVAC

Povodom predloženog Zakona o istoplonim partnerstvima saopštenjem se oglasio i Gradski odbor Dveri u Leskovcu.

Saopštenje prenosimo u celini.

“Poštovani Leskovčani,

Hoćemo li dopustiti da ova vlast uradi nešto što je do pre par godina bilo nezamislivo, a svakako se kosi sa duhom i tradicijom srpskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i ozbiljno udara na osnovnu ćeliju jednog društva, a to je porodica, ona prirodna i tradicionalna. Hoće li ova vlast doneti Zakon o istopolnim zajednicama, koristeći svoje poslušnike i satelite, u ovom slučaju „čuvenog borca“ za demokratiju i bolju Srbiju Gordanu Čomić?

Pokretanje procedure za donošenje jednog ovakvog zakona ukazuje na svo licemerje aktualnog režima. Dok se s jedne strane uvodi Ministarstvo za porodicu sa ciljem da utiče na povećanje nataliteta i pruži svu pomoć porodici, s druge strane se najavljenim zakonom propagiraju neke nove vrednosti, koji svakako nisu u duhu tradicije i vaspitanja našeg naroda. Ovo jeste prvi korak ka legalizovanju homoseksualnih brakova, dok bi drugi korak trebao da vodi u mogućnost usvajanja dece od strane tih istih homoseksualnih partnera. Cilj ovog zakona je da nas udalji od naših tradicionalnih porodičnih vrednost, da pošalje poruku kako porodica nije bitna, kako brak nije bitan. Kako naše društvo godinama luta u potrazi za modernim, dok se kao moderno svakodnedno i preko javnog servisa i preko nacionalnih frekvencija obično nameće ono što je u najmanju ruku čudno i nama strano, tako i ovim zakonom režim Aleksandra Vučića želi da nas ubedi da je rađanje dece nešto zastarelo, da su moderne one vrednosti koje upravo homosekualni lobi nameće i koje će ovim zakonom biti i prezentovane.

Kako bi novina u odnosu na čin sklapanja tradicionalnog braka bila ta da venčanju pored matičara prisustvuje i jedan odbornik kog skupština lokalne samouprave odredi, to će biti krajnje interesantno videti ko bi od odbornika leskovačkog parlamenta mogao da bude svedok nečega zbog čega će mu se preci okretati u grobu. Da li će to biti odbornik koji je pristupio SNS zbog politike koja je bila protiv EU, koja je bila protiv gej parada. Hoće li biti junaka iz SPS ili Jedinstvene Srbije koji će stati uz rame matičaru. Ima li kandidata među nekim drugim odbornicima. Biće interesantno slušati i čitati pravdajuće komentare botovskih brigada. Biće interesantno videti kako se deli Informator i pognute glave odgovara na pitanja prolaznika.

Dveri su protiv svakog vida nasilja i diskriminacije i protiv toga ćemo se svim silama boriti, ali je to jedna dimenzija i nju treba razlikovati i ne mešati sa samim zakonom. Naše mišljenje je da ovakav zakon ne sme biti donešen jer predstavlja još jedan udarac u nizu udaraca na tradicionalnu srpsku porodicu, osnovnu ćeliju našeg društva, jer prestavlja još jedan u nizu udaraca na državu koja sve više stari, iz koje se sve masovnije beži i koja se lagano gasi. Možda je mudrije ćutati ili promeniti temu, međutim to nije manir leskovačkih dverjana, tako da ćemo se protiv ovog nametnutog zakona boriti svim raspoloživim, dozvoljenim i demokratskim sredstvima.

Pozivamo i ostale političke opcije u gradu da se izjasne, kako bi Leskovčani stekli pravou sliku, jer se radi o veoma ozbiljnom i po opstanak roda i države bitnom pitanju”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.