Dveri neće u UOS zbog Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2020, 10:26

Dveri neće u UOS zbog Kosova i Metohije

Promenom formata Saveza za Srbiju (SzS) u Udruženu opoziciju Srbije (UOS), program SzS od 30 tačaka, koji je u velikoj meri oslikavao politički program Dveri, prestaje da važi, poručio je danas potpredsednik ovog pokreta Milovan Jakovljević.

"Ne vidimo smisao našeg ulaska u novi opozicioni savez, ako u novoj platformi Udružene opozicije Srbije nema 30 tačaka, među kojima su i one koje se odnose na pitanja očuvanja naše južne pokrajine, Kosova i Metohije, u sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije, poštovanja Ustava i Rezolucije 1244 SB UN, kao i neprihvatanja bilo kakvog referenduma o podeli, razgraničavanju ili priznanju nezavisnosti lažne države Kosovo", objasnio je u saopštenju Jakovljević.

Prema njegovom stavu, "za Srpski pokret Dveri postoje crvene linije preko kojih neće ići po cenu opstanka na političkoj sceni Srbije".

"Dveri nisu na strani ni sadašnjeg, a ni bivšeg režima, već na strani većinske rodoljubive Srbije, koja je spremna na zaštitu državnih i nacionalnih interesa", zaključio je Jakovljević.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.