Izvor: JUGpress.com, 26.Mar.2020, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri iz Niša zahtevaju hitno uključenje struje domaćinstvima za vreme pandemije Covid 19

NIŠ

GrO Dveri Niš u današnjem saopštenju pozdravlja uvođenje centralne informacione tačke kojim je Kancelarija za IT i e-upravu Vlade Srbije od 24.3. učinila javno dostupnim podatke o broju zaraženih virusom COVID19 na teritoriji Republike Srbije (https://covid19.data.gov.rs/) a što je Gradska organizacija SP Dveri tražila u svom obraćanju javnosti pre pet dana (https://opozicijanajednommestu.rs/gradski-odbor-dveri-nis-trazi-pravovremeno-i-centralizovano-informisanje-o-sirenju-i-posledicama-epidemije-kovid-19/).
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
“Pandemijom virusa „korona“ Grad Niš postao je jedan od najugroženijih gradova u Srbiji, o čemu svedoči kako broj obolelih , tako i jučerašnja druga žrtva virusa u Nišu.

Jučerašnji poziv Gradskog štaba za vanredne situacije zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, mlađim od 45 godina i zdravstveno sposobnim, da se stave na raspolaganje Štabu u cilju pomoći starijim sugrađanima je mera koja govori o ozbiljnosti situacije u Nišu. Pitanje je samo da li stoji da zaposleni u osnovnim i srednjim školama, pre svega nastavno osoblje, zaista „nemaju radne obaveze „ kako stoji u naredbi koju je potpisao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije. I brojni volonteri, kao i niški privrednici pokazuju društvenu odgovorost i solidarnost, poput firme „Tami trejd“ koja zajedno sa IT volonterima pravi zaštitne vizire za osoblje niških klinika. O ozbiljnosti i odgovornosti, međutim, ne govori i jučerašnji poziv granskog Sindikata zaposlenima u niškoj Hitnoj pomoći, koji je GrO Dveri dostavio uzbunjivač ove ustanove, a u kom se pozivu zaposlenima sindikalno, uz plaćanje administrativnom zabranom, nude zaštitne maske po ceni od „oko 100 dinara“. GrO Dveri Niš smatra da ne samo radnici Hitne pomoći, već svi građani Niša treba da dobiju zaštitne maske, a nabavka maski za zaposlene u Hitnoj pomoći na ovaj način je paradoksalna i uvredljiva. Takođe, o ozbiljnosti situacije ne govori ni ponašanje menadžmenta fabrike „Jura“ koja radnike organizovano prevoze u prepunim autobusima, i uz nepoštovanje preporuke Vlade o nedolasku na posao majki sa decom mlađom od 12 godina.

U Nišu i u Nišavskom upravnom okrugu trenutno nekoliko hiljada domaćinstava živi bez struje. To nam potvrđuje obraćanje Centra za zaštitu potrošača „Forum“ iz Niša ali i brojni isključeni potrošači koji se svakodnevno javljaju GRO Dveri Niš. Bez obzira na razloge isključenja, GrO Dveri Niš zahteva najhitnije uključenje struje svim isključenim potrošačima u Nišavskom upravnom okrugu sve dok traje vanredno stanje i pandemija COVID19 . Veliki deo ovih ljudi je bez ikakvih prihoda, posebno teška je situacija u selima, a sada u vreme vanrednog stanja i pandemije virusa, oni nisu samo u kategoriji ugroženih potrošača, već su ugroženi njihovi životi i zdravlje čitavih porodica.

Takođe, GrO Dveri Niš apeluje na Vladu Srbije ali i na društvenu korporativnu odgovornost brojnih osiguravajućih kuća u Srbiji, da svi medicinski radnici koji se nalaze na prvoj liniji borbe sa virusom COVID19, a pre svega na klinikama za infektivne bolesti, dobiju besplatne polise životnog osiguranja”, navodi se u saopštenju.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dveri,   Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.