Dveri: Svi projekti vezani za Drač su NATO projekti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 16:13

Dveri: Svi projekti vezani za Drač su NATO projekti

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić ocenio je danas da Srbija ne treba da uloži nijedan dinar iz svoga budžeta u infrastrukturne projekte koji su vezani za Drač jer je ovih dana, kako navode Dveri, i javno saopšteno da će NATO pakt jedinu pomorsku i vazdušnu luku na Zapadnom Balkanu imati u Albaniji u Draču i Kučovi.

"Ovi projekti jasno ukazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na strateški značaj Velike Albanije i lažne države Kosovo kada je NATO u pitanju, što može u određenom momentu da ugrozi bezbednost Republike Srbije i našu vojnu neutralnost", saopštio je Kostić.

Kako je navedeno u saopštenju, Srpski pokret Dveri već nekoliko godina kritikuje izdvajanje novca iz budžeta Republike Srbije za auto put Drač-Priština-Niš jer smatra da je to, "kao što se sada i pokazalo, NATO projekat".

Svi infrastrukturni projekti koji su vezani za Drač su NATO projekti, koji, kako tvrdi Kostić, imaju za cilj da spoje novu NATO luku Porto Romano u Draču sa Bondstilom i da se dalje "njihovim trupama, po potrebi, omogući nesmetano kretanje kroz centralnu Srbiju do Niša".

"Iznos koji će na kraju građani Srbije platiti za ovaj NATO projekat je 215 miliona evra. 185 miliona evra je kredit iz Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, a 30 miliona evra se izdvaja iz budžeta Republike Srbije", rekao je Kostić.

Srpski pokret Dveri takođe smatra da su projekti zbližavanja sa Albanijom kao što su autoput Drač-Priština-Niš i Otvoreni Balkan, dugoročno štetni za srpske nacionalne interese i da naša država primarno mora da ulaže svoja sredstva u političko, ekonomsko, drumsko i železničko povezivanje sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom.

Albanski premijer Edi Rama je, po povratku sa samita NATO u Madridu, potvrdio da će deo nove luke Porto Romano u Draču biti baza NATO, preneli su albanski mediji.

Nedavno je u mestu Kučova u Albaniji, kako navode Dveri, počela izgradnja prve vazdušne NATO baze na Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dveri: Svi infrastrukturni projekti vezani za Drač su NATO projekti

Izvor: Danas, 04.Jul.2022

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić, mišljenja je da Srbija ne treba da ulaže novac iz svog budžeta u projekte koji su vezani za luku Drač, jer su to, po njegovom mišljenu, NATO projekti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.