Dveri: Šta je pravi razlog Blagotićevog penzionisanja?

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Šta je pravi razlog Blagotićevog penzionisanja?

Zbog čega nagrađivani inspektor iz Niša Nebojša Blagotić i pored toga što je dobio presudu da je nezakonito penzionisan, što je usvojila i Žalbena komisija Vlade, nije vraćen na posao, pitaju se iz Srpskog pokreta Dveri. Ovo povlači pitanje, dodaju, i da li je preveremeno bio penzionisan kako bi bio “sklonjen” sa slučaja na kome je radio, a uključuje visoke funkcionere vladajuće stranke.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje je potpisao predsednik Dveri Boško Obradović, navode se uspesi koje je Blagotić tokom svoje dugogodišnje karijere napravio, boreći se protiv kriminala. (/slika2)

Povrh svega, on je preveremeno penzionisan, protivno zakonu i njegovoj volji, a ni po odluci Upravnog suda nije vraćem u MUP, već je direktor policije Vladimir Rebić doneo još jedno rešenje o Blagotićevom penzionisanju.

Postavljamo pitanje kome u MUP-u nisu potrebni ovakvi profesionalci i koga štite od njihovih istraga? - piše u saopštenju koje je potpisao Obradović.

Iz Srpskog pokreta Dveri podsećaju da je Nebojša Blagotić, ekspresno penzionisan samo dan nakon što je sugerisao kontrolu nekoliko beogradskih firmi, od kojih jednu poseduje vlasnik jedne velike medijske kuće bliske SNS.

S obzirom da je vlasnik jednog od privrednih društava koje je trebalo dalje kontrolisati istovremeno i vlasnik jedne velike medijske kuće bliske SNS i prijatelj ljudi koji se nalaze na čelu SNS, postavljamo pitanje šta je pravi razlog prevremenog penzionisanja jednog odgovornog policijskog službenika? - ptaju Dveri.

Podsetimo, Blagotić je bio inspektor Kriminalističke policije u Privrednom kriminalu. Rešenje o prevremenom penzionisanju dobio je 7. oktobra 2015, dan nakon što je tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću, podneo izveštaj o slučaju na kojem je radio. Dve godine kasnije Upravni sud je poništio rešenje, što je usvojila i Žalbena komisija Vlade Srbije, ali je Blagotić, uprkos očekivanjima da se ispoštuju institucije sistema i zakon, i da se vrati na posao, još jednom penzionisan.

Gostujući u emisiji “15 minuta” Blagotić je rekao da je direktoru u zloupotrebama, koje je istraživao kao inspektor, pomagao i jedan od aktuelnih većnika Grada Niša koji je član Srpske napredne stranke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.