Dveri: Osuda smene Ristivojevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 16:15

Dveri: Osuda smene Ristivojevića

Potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić ocenio je danas da je smena Branislava Ristivojevića sa mesta dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu "nastavak hajke na njega od strane pojedinih akademskih krugova u Novom Sadu, koji se protive Ustavu Srbije".

Kostić, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, navodi da pokret Dveri osuđuje političke pritiske na visokoškolske ustanove u Srbiji da prekinu saradnju s ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << univerzitetima i da rukovodioci fakulteta snose posledice zbog naučne saradnje sa Rusijom.

On je rekao da je Ristivojević smenjen zbog njegove želje da obezbedi nastavak školovanja u Rusiji za svoje studente.

"Nečuven je potez da se dekan ovako važnog fakulteta smenjuje na ovaj način i zbog ovakvih razloga, kada se zna da univerziteti u Srbiji imaju saradnju sa svim svetskim univerzitetima i da do sada niko zbog toga nije snosio posledice", rekao je Kostić.

On je podsetio i da je protiv Ristivojevića pre dve godine vođen sudski postupak sa optužbom da je vređao pripadnike LGBT populacije, ali je oslobođen optužbi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasada: Smena dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu neprihvatljiva za Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022

Iz Ambasade Rusije u Srbiji poručuju da su neprijatno iznenađeni informacijama o okolnostima razrešenja dužnosti dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Branislava Ristivojevića, a s obzirom da se kao razlog navode sastanci koje je koordinirao između studenata fakulteta i saradnika Ambasade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.