Ambasada: Smena dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu neprihvatljiva za Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 17:16

Ambasada: Smena dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu neprihvatljiva za Rusiju

Iz Ambasade Rusije u Srbiji poručuju da su neprijatno iznenađeni informacijama o okolnostima razrešenja dužnosti dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Branislava Ristivojevića, a s obzirom da se kao razlog navode sastanci koje je koordinirao između studenata fakulteta i saradnika Ambasade Rusije u Beogradu zaduženih za bilateralni kulturni dosije.

Ambasada napominje da redovni kontakti ruskih diplomata sa predstavnicima srpskih obrazovnih institucija svih nivoa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nemaju skrivenu agendu.

"Teme koje se razmatraju odnose se na razvoj naučnih i obrazovnih razmena, organizovanje nastave i stažiranja o trošku ruskog državnog budžeta i na komercijalnoj osnovi, kao i na promociju ruskog jezika i kulture u Srbiji i srpskog jezika i kulture u Rusiji", navodi Ambasada.

Navodi i da je takva saradnja, koja ima važnu ulogu u otkrivanju intelektualnog i stvaralačkog potencijala akademskih zajednica Srbije i Rusije, u potpunosti u interesu obe zemlje.

"Smatramo da je politizacija ove oblasti neprihvatljiva, a klevete protiv gospodina Ristivojevića ne mogu se opisati drugačije nego kao zlonamerna provokacija", saopštila je Ambasada Rusije navodeći da sadašnja situacija "protivreči ne samo logici obostrano korisnog rusko-srpskog strateškog partnerstva, već i zdravom razumu".

Takođe, Ambasada Rusije izražava nadu da će pravda biti vraćena uz uverenje da su "pokušaji ’ukidanja Rusije’ osuđeni na propast kako u nama bratskoj Srbiji, tako i u svim drugim zemljama".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.