Dveri, Novi DSS, POKS i Zavetnici pozvali na miting u Novom Sadu sutra u 18 časova

Izvor: Beta, 21.Apr.2023, 18:13

Dveri, Novi DSS, POKS i Zavetnici pozvali na miting u Novom Sadu sutra u 18 časova

Predstavnici novosadskih odbora pokreta Dveri, Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Srpske stranke Zavetnici, pozvali su Novosađane da dođu na "veliko nacionalno okupljanje" u tom gradu, u subotu 22. aprila u 18 časova, ispred Srpskog narodnog pozorišta.Predsednik novosadskog odbora Nove DSS Miloš Tubić pozvao je građane da im se pridruže "u borbi" protiv francusko-nemačkog plana, odnosno evropskog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.Tubić je na konferenciji za novinare u tom gradu ocenio da se tim sporazumom "uništava teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Srbije".Predsednica novosadskog odbora Dveri Ivana Stojanović ocenila je da je "sramno prihvatanje tog sporazuma, puzajuće priznanje Kosova od strane aktuelne vlasti, ujedno i ponižavanje predaka sa teritorije Vojvodine, koji su ostali i opstali na Kosovskom zavetu"."Ovakvo puzajuće priznanje Kosova sutra će biti upaljač i okidač za stvaranje autonomne Vojvodine koja neće biti u sastavu Srbije", navela je Stojanović.Predsednik gradskog odbora stranke Zavetnici Borko Ilić je pozvao građane da dođu i kažu odlučno "Ne" kapitulaciji, "Da" državi Srbiji."Mi smo budućnost ove zemlje i pozivam vas da odbranimo Srpsko Kosovo i Metohiju, Srpsku Vojvodinu i našu Srpsku Atinu, na koju smo svi ponosni", rekao je Ilić.Portparol gradskog odbora Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) ...
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miloš Jovanović: Nikada neću biti deo vlade koja predaje deo državne teritorije Srbije

Izvor: Danas, 22.Apr.2023, 09:53

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Nova DSS) Miloš Jovanović izjavio je da ne bi bio spreman da formira eventualnu vladu sa partijama i pokretima koji su za prihvatanje evropskog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, tzv. francusko-nemačkog sporazuma.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.