Dveri Nikoliću: Ogradite se od gej parade

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dveri" Nikoliću: Ogradite se od gej parade

Pokret "Dveri" uputio je danas predsedniku Srbije Tomislava Nikolića molbu da se ogradi od skupa koji je za 6. oktobar zakazala grupa organizacija za zaštitu prava homoseksualaca.

Ova organizacija traži i da predsednik podrži građane Srbije koji se protive održavanju parade u Beogradu.

"Dveri ne žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gej-paradu ne zato što se zalažu za diskriminaciju homoseksualaca, već zato što ne žele gej-aktiviste u vrtićima, školama, na mestima medijskih cenzora, na pozicijama društvene moći koju će sticati preko svojih lobija, a potom tu moć koristiti za progon nas koji smatramo da homoseksualnost nije poželjna društvena vrednost", navodi se u otvorenom pismu "Dveri".

Taj pokret, kako objašnjava, i ove godine vodi oštru kampanju protiv parade jer je vidi kao prvi korak u "uspostavljanju gej-poretka u Srbiji".

"Dveri smatraju da su gej-aktivisti i njihove organizacije predstavnici jedne destruktivne i totalitarne ideologije koja nema nikakve veze sa borbom za zaštitu ljudskih prava.

Gej-poredak za koji se oni posledično zalažu, dovešće do mnoštva postupaka u kojima će na kraju ljudima biti onemogućeno da svoju decu vaspitavaju na tradicionalnim vrednostima prirodne porodice", navodi se u pismu.

Zabranu ili otkazivanje skupa, koji organizatori tradicionalno nazivaju "Paradom ponosa" ili "prajdom", proteklih dana tražilo je više desno orijetisanih stranaka i pokreta, između ostalih Demokratska stranka Srbije i Srpski narodni pokret "Naši", a lider stranke vladajuće koalicije, Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma izrazio je očekivanje da će, kao i prošle godine, parada biti otkazana zbog bezbednosnog rizika.

(Tanjug/Foto: Tanjug, Sava Radovanović)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.