DSS za očuvanje ćirilice

Izvor: Studio B, 14.Maj.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS za očuvanje ćirilice

U nastavku kampanje za lokalne izbore u Zemunu, koalicija DSS-Dveri-Vojislav Koštunica u svom programu promoviše borbu za očuvanje srpskog jezika i ćirilice kao osnovnih vrednosti nacionalnog identiteta.

- Zbog toga je DSS u gradskoj skupštini inicirala formiranje Komisije za zaštitu ćirilice. Ta komisija se apelom obratila svim organima grada Beograda, kojim tražimo da se poštuje Ustav i Zakon o upotrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << službenog jezika i pisma, u kojima stoji da su srpski jezik i ćirilica u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, rekao je Dejan Čulić, odbornik u Skupštini grada Beograda.

Državni organi uglavnom poštuju Ustav i zakon, ali je neophodna šira kampanja ka privrednim subjektima u smislu očuvanja ćirilice kao našeg tradicionalnog pisma. Nakon izbora u Zemunu DSS i Dveri će inicirati jednu takvu kampanju kod svih zemunskih privrednika sa konkretnim podsticajnim merama.

- Mi se ne stidimo da kažemo ko smo, kom narodu pripadamo, kojim jezikom govorimo i kojim pismom pišemo. I zato pozivamo građane Zemuna da izađu na izbore u Zemunu 2.juna i daju podršku našoj listi DSS-Dveri-Vojislav Koštunica, pod rednim brojem dva- rekao je Dejan Čulić.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

DSS, Dveri: Za veću bezbednost dece

Izvor: B92, 15.Maj.2013, 14:33

Beograd -- Koalicija "DSS- Dveri- Vojislav Koštunica" u kampanji za lokalne izbore u Zemunu ukazala je na neophodnost poboljšanje bezbednosti dece u obdaništima i školama...Kandidat za odbornika Danilo Tvrdišić je rekao da se ta koalicija zalaže za formiranje tima koji bi se, po hitnom postupku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.