DSS, Dveri i Radikali žele da prisustvuju sastanku sa zvaničnicima RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 14:39

DSS, Dveri i Radikali žele da prisustvuju sastanku sa zvaničnicima RS

Stranke opozicije koje učestvuju u međustranačkom dijalogu u Skupštini Srbije pozdravili su poziv koji im je uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić da prisustvuju sutrašnjim razgovorima sa rukovodstvom Republike Srpske u Beogradu.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić je juče na konferenciji posle sastanka Radne grupe za dijalog najavio da će se nastaviti praksa obavljanja konsultacija oko nacionalnih i državnih pitanja, i u tom smislu je istakao da je predsednik Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozvao predstavnike političkih stranaka na razgovore s rukovodstvom Republike Srpske.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović smatra da je ideja dobra, da će ako tako odluče stranački organi ići na te razgovore i da misli da na njima treba svi da se pojavi, jer to, kako kaže, nije politikantsko, već , već ozbiljno političko i nacionalno pitanje.

"Srbija treba sada da pokaže u najvećoj mogućoj meri jedinstvo u podršci RS. To je naš narod, treba im poslati signal da i ovde postoje ljudi koji brinu i koji su spremni da je brane i da postoji neka vrsta jedinstva po tom pitanju", naveo je Jovanović za Tanjug.

Ocenjuje da Vučićev poziv nije "politikantski" i da on nema ništa od toga, odnosno ne može da dobije, kako kaže, nikakve političke poene.

"To nadilazi priču o strankama i stranačkim interesima, mislim da je važno što je došlo do tog poziva i ja ću učiniti sve da se odazovem bez ikakvog problema. Mislim da je to dobra stvar", rekao je Jovanović.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović kaže da će poziv predsednika Vučića svim članovima Radne grupe da prisustvuju sastanku sa delegacijom RS preneti Predsedništvu pokreta koje je jedino ovlašćeno da donese odluke po tom pitanju.

"Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da je primer jedinstva vlasti i opozicije u RS dobar primer kako treba zajednički nastupati kada su nacionalni i državni interesi u pitanju", rekao je Obradović za Tanjug.

Obradović poručuje da bez obzira na ideološke razlike stranke treba da budu jedinstvene kada je ugrožena RS ili kada treba braniti KiM u sastavu Srbije.

"Nažalost, u Srbiji nemamo primere dobre prakse poput ovog iz RS, ali videćemo da li će se u budućnosti konačno i po tom pitanju nešto početi da se menja, ali ono što je za mene važno jeste da i iz Srbije dođu glasovi podrške u RS, njenom rukovodstvu, i glasovi protivljenja izmenama Krivičnog zakonika BiH", rekao je Obradović.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj rekao je za Tanjug da će na taj sastanak ići.

"Mislim da i stranke u Srbiji moraju da izraze političko jedinstvo po pitanju situacije u Republici Srpskoj i da pruže maksimalnu podršku rukovodstvu Republike Srpske. Srebrenica je tačka preko koje se pokušava slamanje kičme srpskom narodu kao jedinom državotvornom narodu u ovom delu Balkana i zato nam je preko potrebno jedinstvo oko pitanja od nacionalnog interesa", rekao je Šešelj za Tanjug.

On je poručio da "nikada nijedna politička garnitura ne sme prihvatiti tu laž da se u Srebrenici desio genocid".
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILE ZOVE GOSTE U TUĐU KUĆU: Umesto Kabineta predsednika Srbije, Dodik pozvao lidere opozicije na sastanak sa Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će 4. avgusta razgovarati sa rukovodstvom Republike Srpske, koje će boraviti u Beogradu, povodom obeležavanja godišnjice "Oluje"...Iako su se u nekim medijima pojavile nezvanične informacije da će u sredu u Beogradu na radnom ručku kod...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.