Borba Dveri i DS protiv autokratije

Izvor: Danas, 16.Maj.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba Dveri i DS protiv autokratije

U Danasu 6. maja 2016. u tekstu "Pajtić oformio izborni štab" autorke Lidije Valtner obavešteni smo da je mnoge demokrate iznenadio njegov (Pajtićev) poziv da se na ponovljenim izborima glasa za koaliciju Dveri - DSS. Taj stav obrazlaže u istom broju Nataša B. Odalović u redovnoj kolumni pod naslovom "Cenzus kod baba sere".

Njen stav je: "Principijelnost koju demokrate navode kao jedini argument zašto su >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << demonstrirali i pozivali svoje da glasaju za Dveri ne drži vodu. Logika je čvrsta kao stena i kaže: Kršeći jedan princip ne možeš se boriti za drugi princip. Ako to ipak učiniš, ukinuo si princip kao mogući argument. Dakle, ne možeš kršiti principe na kojima je utemeljena DS, a koji su suprotni principima Dveri...". Dalje se govori o fundamentalnim principima ne navodeći koji su, i svojoj ličnoj razočaranosti pošto je glasala za DS.

Klajn i Šipka kažu da princip znači "osnovni stav, polaznu misao, rukovodeću ideju, načelo... "

Nameće se pitanje da li je razlika između programa DS i Dveri i njihovog političkog delovanja osnovni stav ili polazna misao ili je to borba protiv autokratije, za poštovanja prava, odbrana od izborne krađe. Ja bih rekao da je ovo drugo osnovni stav. Čak i divlje životinje u opštim katastrofama, požarima, zemljotresima međusobno se ne napadaju, da bi se, kada nepogode prestanu, vratile na sve po starom.

Dakle, iako nisam glasač ni DS ni Dveri, uveren sam da postoji hijerarhija principa, a takav stav bih imao da su pokradeni i SNS i SRS, koje prezirem iz dna duše.

Milan Dobrosavljev, Novi Sad

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.