Bivši poverenik Dveri sa KiM otkriva zašto je napustio stranku: Jedino se Vučić zalaže za nas

Izvor: B92, 06.Okt.2023, 17:17

Bivši poverenik Dveri sa KiM otkriva zašto je napustio stranku: "Jedino se Vučić zalaže za nas"

Dejan Moskić, bivši poverenik Dveri za opštinu Vitina u enklavi Kosovsko Pomoravlje, oglasio se juče i izjavio da prestaje sa aktivnostima u ovoj stranci.

Moskić je u svojoj objavi napisao:

"Izjavljujem da prestajem sa aktivnostima u stranci 'Dveri', jer se ne slažem sa politikom vrha stranke. Smatram da se jedino predsednik Aleksandar Vučić zalaže za interese nas, sa Kosova i Metohije i za iste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se bori. Zbog toga napištam mesto poverenika za opštinu Vitina".

Kako prenosi portal "Alo" koji je stupio u kontakt Dejana Moskića u vezi sa ovim činom kako bi pojasnio o čemu se radi.

Zbog čega ste rešili da istupite iz stranke?

"Bio sam poverenik 7-8 godina. Za to vreme, ništa nije urađeno za Kosmet i Srbe sa Kosmeta. Kosovsko Pomoravlje je najveća enklava van severa Kosmeta i druga po stanovništvu, posle Mitrovice, a ono se najmanje spominje u Dverima", otkriva Moskić.

Da li ste imali sukob sa liderom stranke, Boškom Obradovićem?

"Ja sam prijatelj sa Boškom. Smeta mi što ne spominje ništa van severa Kosova. Mi ovde ginemo, trajemo, čamimo, a niko u Dverima nas ni ne spominje. Trpimo nasilje svakodnevno, a oni u Beogradu pričaju o glupostima, RTS, protesti sindikata, protiv Vučića. Meni je sve to više dozlogrdilo", kaže Moskić.

Zbog čega ste rešili da podržite Aleksandra Vučića?

"On je taj koji može da nam pomogne. Ako čoveku koji se bori za nas ne pomogneš, kome onda? Nama je sad on trenutno najbolji. Ne može da pomogne niko ko priča lepe priče iz Beograda. Pravo da vam kažem, strepim da li će deca bezbedno da mi se vrate kući svakog dana. I sina i ćerku redovno pratim kući i od kuće, oko mog dvorišta su sve džamije. Jedini koji obezbeđuje sigurnost je Vučić, pa nek' je i najgori ili najbolji, ali to je on", zaključuje Moskić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.