Vulin: Obezbeđen prostor za prihvat migranata u Kikindi

Izvor: Blic, 28.Feb.2016, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Obezbeđen prostor za prihvat migranata u Kikindi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Kikindi obezbeđen prostor za prihvat migranata, ukoliko se za tim ukaže potreba ukazujući da je u migrantskoj krizi jedino izvesno da je nepredvidiva.

"Kako su mete migranata bili granični prelazi pored prihvatnih centara Kanjiža i Principovac, tako se može desititi da to budu i neki drugi gradovi pa je i u Kikindi obezbeđen prostor za prihvat migranata ukoliko se za tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukaže potreba", rekao je Vulin novinarima.

On je napomenuo da prostor koji je predviđen za prihvat migranata u Kikindi ispunjava sve uslove, baš kao i u prihvatnim centrima u Kanjiži i Šidu.

Srbija će , kako je naveo, spremno odgovoriti na odluku zapadno-evropskih zemalja o prijemu maksimalno 500 izbeglica dnevno, naglasivši da Srbija nije izazvala migrantsku krizu, i da je Srbija neće ni rešiti.

"Srbija nije ni parkng niti pritvor da bi bilo ko u njoj ostao, već je Srbija na ruti migranata i oni koji žele da u njoj ostanu mogu podneti zahtev za azil, a da li će taj zahtev biti odobren to je već stvar zakonske procedure", rekao je ministar.

Upitan da prokomentariše odluku da se ministru odbrane daju ovlašćenja da u migrantskoj krizi angažuje vojsku Srbije, Vulin je rekao da su takvu odluku donele skoro sve zemlje i da ona nije nikakva novina.

"U praksi to jednostavno znači da ukoliko se desi da veliki broj ljudi nekontrolisano pokuša da pređe državnu granicu ministar ima ovlašćenja da angažuje vojsku da to spreči", rekao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.