Traktor za povratničku porodicu Krasić iz Grebnika

Izvor: RTS, 18.Mar.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traktor za povratničku porodicu Krasić iz Grebnika

Nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima na Kosovu i Metohiji, nastavlja se akcija pomoći srpskom stanovništvu u južnoj srpskoj pokrajini. Povratničkoj porodici Krasić iz sela Grebnika kod Kline uručen je traktor sa prikolicom. Traktor je donacija Slobodana Tešića, privrednika iz Beograda.
U Grebniku je do rata živelo 40, a danas tu žive četiri srpske porodice. Povratak su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << im omogućili tek 2010 godine. A po povratku su ih sačekale pretnje, uzurpirana imovina, napadi...

"Bacili su bombu, pucali na kuću. Imovina naših rođaka, u koju spada između 80 i 100 hektara zemlje, koji sada ne žive ovde je uzruprirana od strane Albanaca koji nam ne dozvoljavaju da obrađujemo svoju zemlju. Mi smo nemoćni", navodi Đura Krasić, povratanik u Grebniku.
Krasićima je ostalo da obrađuju zemlju oko svojih kuća. Ali ni tu nije bilo kraja problemima.
"Traktor su nam ukrali pre tri godine. Bilo je pretnji šikaniranja, sve torture smo prošli. Apsolutno niko nije odgovarao, niti je iko procesuiran", navodi Đorđe Krasić, povratanik u Grebniku.
Krasići su godinama unazad za obradu zemlje plaćali mehanizaciju. Od danas to ne moraju da rade. Dobili su nov traktor sa prikolicom.
"Ovi hrabri ljudi koji zaista mnogo toga preživljavaju ovde u Metohiji, zaslužuju jednu ovakvu donaciju i moj dolazak danas ovde ispred Kancelarije za KiM jeste upravo i poruka da je predsednik Aleksandar Vućič, Vlada Srbije uz njih i da je država Srbija uvek tu da im pomogne", navodi Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.
Krasićima je poljoprivreda osnovna delatnost. A ono što, na malo slobodnog poljoprivrednog imanja proizvode je kikiriki. I, kažu, u tome uspevaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbima povratnicima kod Kline uručen traktor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2018

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković predao je danas srpskim povratnicima u selu Grebnik kod Kline traktor, zahvaljujući kojem će sa mnogo manje troškova, a mnogo više izvesnosti otpočeti prolećne ratarske radove...Reč je o donaciji beogradskog privrednika Slobodana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.