Izvor: RTS, 21.Jan.2021, 19:18

Radna grupa i kineski investitori o rafineriji u Smederevu

U sedištu Nacionalnog saveta održan je sastanak Radne grupe sa predstavnicima kineskih investitora povodom izgradnje Rafinerije nafte u Smederevu.
Sastanak je usledio nakon sastanaka predstavnika kineskih investitora sa predstavnicima infrastrukturnih javnih preduzeća Republike Srbije. Planirano je da rafinerija bude izgrađena na mestu gde je nekada već bila predviđena izgradnja rafinerije.

U rafineriji bi se proizvodio Evro 6 a emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štetnih gasova bi bila nula. U proizvodnji opreme učestvovaće kompanije iz Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.
Predstavnici kineskih investitora su iskazali spremnost da, nakon dogovora i usaglašavanja svih pitanja sa Radnom grupom koju će formirati Vlada RS, počnu sa realizacijom projekta od aprila 2021. godine a okvirni rok završetka prve faze iznosio bi 4 godine.
Procenjena vrednost navedene investicije iznosi oko 2,6 milijardi dolara i biće prva investicija po najnovijoj tehnologiji gde će biti zastupljena potpuna zaštita životne sredine.
Današnjem sastanku predsedavao je Tomislav Nikolić, a prisustvovali su, između ostalih, Ivica Kojić, šef Kabineta predsednika Srbije i Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.