PRESTIŽNO PRIZNANJE Klinika za vakularnu hirugiju KCS dokaz da se i u Srbiji radi VRHUNSKA MEDICINA

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESTIŽNO PRIZNANJE Klinika za vakularnu hirugiju KCS dokaz da se i u Srbiji radi VRHUNSKA MEDICINA

Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije ovogodišnji je dobitnik prestižnog sertifikata o akreditaciji Evropske komisije za akreditaciju vaskularnih centara, za period 2017-2021.godine.

Sertifikatom je potvrđeno da Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju predstavlja vrhunsku multidisciplinarnu ustanovu koja obezbeđuje najstručniji tretman vaskularnih bolesnika i koja funkcioniše po najvišim evropskim standardima.

Komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ovakvu odluku donela na svečanosti tokom godišnjeg sastanka IUA (International Union of Angiology) u Grazu 7. maja ove godine, nakon završetka zahtevnog procesa analiza, kontrola i inspekcija koji su trajali više od pola godine.

Na godišnjem nivou akredituju se maksimalno dva evropska centra, a ove godine akreditovana je samo Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju KCS. To dodatno govori o značaju akreditacije.

- Akreditacija predstavlja potvrdu međunarodnog ugleda naše Klinike koji se brižljivo gradi i stalno unapređuje poslednjih 15 godina, kao i čitavog Kliničkog centra Srbije, najreferentnije medicinske ustanove u našoj zemlji. Istovremeno, to je i potvrda da naša Klinika predstavlja priznati centar kako u pogledu tretmana vaskularnih bolesnika, tako i u pogledu edukacije i naučno-istraživačkog rada. Već godinama ostvarujemo značajne rezultate u lečenju pacijenata iz zemlje i okruženja, ali verujemo da ce ova akreditacija doprineti da naša Klinika bude prepoznata za lečenje i pacijenata iz inostranstva. Zato je ova akreditacija od značaja za čitavu našu vaskularnu medicinu, odnosno zdravstvo u celini - istakao je prof.dr Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju.

IUA (International Union of Angiology) je najstarije svetsko udruženje koje objedinjuje različite oblasti medicine koje se bave bolestima krvnih sudova: vaskularna biologija, vaskularna medicina, vaskularna hirurgija. Osnovano je 1950. godine, ima 73 zemlje članice i broji oko 1600 članova. Komisiju za akreditaciju čine najugledniji internacionalni stručnjaci iz oblasti vaskularne medicine (vaskularna hirurgija, angiologija, interventna vaskularna radiologija).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Priznanje za Kliniku za vaskularnu hirurgiju KCS

Izvor: RTS, 19.Maj.2017

Posle višemesečne provere stranih eksperata i Evropske komisije za akreditaciju u Kliniku za vaskularnu hirurgiju KCS stigao je sertifikat o Internacionalnoj akreditaciji. . Na toj klinici godišnje bude pregledano više...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.