Priznanje za Kliniku za vaskularnu hirurgiju KCS

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje za Kliniku za vaskularnu hirurgiju KCS

Posle višemesečne provere stranih eksperata i Evropske komisije za akreditaciju u Kliniku za vaskularnu hirurgiju KCS stigao je sertifikat o Internacionalnoj akreditaciji.
Na toj klinici godišnje bude pregledano više od 50 hiljada pacijenata. Urade oko dve hiljade rekonstruktivnih operacija na krvnim sudovima, operišu više od 400 pacijenata sa aneurizmom trbušne aorte, a imaju i 600 procedura na karotidnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << arterijama.

Sertifikat donosi mnogo, kaže direktor klinike prof. dr. Lazar Davidović.
"Pre svega je nedvosmislen dokaz da naša ustanova ne predstavlja više nacionalni već internacionalni centar i to i kada je upitanju tretman najkompleksnijih vaskularnih bolesnika, isto tako kada je u pitanju edukacija svih onih koji se iz različitih aspekata bave vaskularnom medicinom - radiolozi, anesteziolozi, takođe i naučno-istraživački rad iz oblasti vaskularne medicine", kaže doktor Davidović.
Prema njegovim rečima, put ka priznanju nije bio ni malo lak, ni jednostavan.
"Ovo je rezultat višedecenijskog rada naše klinike, ne samo naše generacije, ne samo lekara, već i srednje medicinskog i nemedicinskog osoblja", rekao je Davidović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.