Otvoren rekonstruisani prihvatni centar za migrante u Bosilegradu

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren rekonstruisani prihvatni centar za migrante u Bosilegradu

U Bosilegradu su otvorene rekonstruisane prostorije prihvatnog centra za migrante. Nekadašnja zgrada Doma zdravlja koja nije bila u funkciji više od 20 godina renovirana sa oko pola miliona evra koje je izdvojila Evropska Unija.
Novi prostor uređen je po evropskim standardima – kuhinja sa trpezarijom, ambulanta, dečji kutak. Svaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << porodica dobila je sobu sa kupatilom, a sobe sa invaliditetom pristupne rampe.

"Sada imam rampe i mogu slobodno da se krećem, imam svoju sobu i kupatilo koje je opremljeno za moje potrebe", kaže Mahana Jami iz Irana.
Uređeno je i sportsko igralište. Rekonstrukciju nekadašnje zgrade Doma zdravlja finansijski je pomogla Evropska unija.
"Za rešavanje migrantske krize Evropska unija je od 2015.godine do sada Srbiji dala donaciju od 100 miliona evra, a to je važno jer smo ovde naišli na nasmejane ljude i pored teškoća na koje su nailazili", kaže Sem Fabrici, ambasador i šef delegacije EU u Srbiji.
U prihvatnom centru u Bosilegradu smešteno je 70 migranata, uglavnom porodica iz Irana i Avganistana, trećina od toga su deca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.