Održan sastanak sa predstavnicima EU o nestalim bebama

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan sastanak sa predstavnicima EU o "nestalim bebama"

Ministri pravde, zdravlja i unutrašnjih poslova razgovarali su danas sa predstavnicima Saveta Evrope o slučajevima "nestalih beba".

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije Nikola Selaković, Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović razgovarali su sa predstavnikom Odeljenja za izvršavanje presuda Evropskog suda za ljudska prava Katarinom Nedeljković i ekspertom SE Gregorom Virantom.

Cilj razgovora bio je pronalaženje efikasnog mehanizma za izvršenje presude tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda u slučaju Zorice Jovanović protiv Srbije i povodom slučajeva "nestalih beba".

Ministri su istakli da Srbija ulaže velike napore kako bi se pronašao efikasan mehanizam za izvršenje presude Evropskog suda, ali da je pomoć Saveta Evrope i njegovih eksperata od velikog značaj za pronalaženje sveobuhvatnog rešenja.

Nedeljković je istakla da će Savet Evrope staviti Srbiji na raspolaganje tehničku pomoć koja joj je neophodna u preduzimanju određenih koraka u rešavanju tog problema.

Konstatujući da je današnji sastanak održan na najvišem nivou, Virant je ocenio da to pokazuje jaku političku volju Srbije da se problem "nestalih beba" reši i iskazao spremnost da Srbiji pruži svu neophodnu ekspertsku pomoć kako bi to bilo učinjeno na zadovoljavajuć način.

Sastanku je prisustvovala i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, kao i drugi predstavnici ministarstva pravde, zdravlja i unutrašnjih poslova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.