Od Japana 220.000 evra za naše zdravstvo

Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Feb.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Japana 220.000 evra za naše zdravstvo

BEOGRAD - Vlada Japana je poklonila još 224.500 evra za medicinsku opremu i dva ambulantna vozila za četiri zdravstvene ustanove u Srbiji.

Ugovor o poklonu su u Vladi Srbije potpisali ambasador Japana Tošio Cunozaki i predstavnici Specijalne bolnice za endemsku nefropatiju u Lazarevcu, Doma zdravlja u Golupcu, Zdravstvenog centra Požarevac i Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Termal" u Vrdniku.

Bolnica iz Lazarevca dobila je 61.700 evra za krevete, monitore za pacijente, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sistem za snabdevanje kiseonikom i drugu opremu za intenzivnu negu, a Dom zdravlja iz Golupca ambulantno vozilo i medicinsku opremu vrednosti 60.400 evra.

Zdravstveni centar iz Požarevca je dobio endoskop, defibrilatore i monitore za pacijente ukupne vrednosti 70.000 evra, a bolnica u Vrdniku opremljeno ambulantno vozilo i laboratorijsku opremu od oko 28.000 evra.

Ambasador Cunozaki je rekao da uključujući današnju, ukupna pomoć Japana Srbiji kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva od 1999. godine iznosi oko 7,1 miliona evra.

Ukupan iznos pomoći Japana Srbiji je veći od 200 miliona evra, dodao je ambasador.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović rekao je da se ove godine očekuje realizacija projekta sa Japanom od 5,8 miliona evra za kupovinu 32 mamografa za 39 zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.