Očekuje se nepovoljnija situacija

Izvor: S media, 06.Nov.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se nepovoljnija situacija

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao da se narednih dana i nedelja očekuje još nepovoljnija epidemiološka situacija u Srbiji ali da nema razloga za paniku zbog širenja novog gripa.

"Lekova ima dovoljno, i veštačkih pluća ima dovoljno. Zdravstvene ustanove spremne su da reaguju u svim situacijama - lakšim, srednje teškim i teškim slučajevima oboljevanja", kazao je Milosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Beograd, Tomica Milosavljevic, ministar zdravlja, o opremljenosti respiratorima u zdravstvenim ustanovama Srbije

Predsednik Radne grupe Ministarstva zdravlja za praćenje pandemije novog gripa Predrag Kon rekao je da će, ukoliko se epidemiološka situacija bude pogoršala, biti predložena zabrana javnih okupljanja i zatvaranje obdaništa.

On je naveo da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna ali da bi mogla da postane opasna i vanredna.

"Za sada ne planiramo organizovano zatvaranje škola. U dogovoru sa Ministarstvom prosvete razmatraćemo mere kao šsto su produžetak raspusta", rekao je Kon.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.