Medojević: Nema šanse da DF podrži manjinsku vladu, dogovor o tehničkoj vladi i o raspisivanju izbora ima smisla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 17:13

Medojević: Nema šanse da DF podrži manjinsku vladu, dogovor o tehničkoj vladi i o raspisivanju izbora ima smisla

Nikakve teoretske šanse nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je danas predsednik PZP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se reši samo na izborima, odnosno, da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite, preneo je portal RTCG.

Komentarišući najave potpredsednika vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu i da bi prvo trebalo razgovarati sa DF, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije izneo u vezi s predsedničkim kandidatom Milkom Tadić-Mijović.

"Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualni dogovor o tehničkoj vladi i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da pre toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba", rekao je Medojević.

On je ocenio da manjinska vlada ne funkcioniše.

"Nikakve teoretske šanse nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeni sukobi unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2022, 00:22

Međusobne optužbe unutar vladajuće crnogorske koalicije i podele među ministrima na one koji ostaju lojalni premijeru Zdravku Krivokapiću i one koji podržavaju potpredsednika Vlade Dritana Abazovića koji je inicirao izglasavanje nepoverenja Vladi i predložio formiranje manjinske Vlade nastavljeni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.