Nismo dugo čekali, Čović reagovao na deblokadu ABA lige! Šta je govorio o novoj sezoni i ko ga je ismevao?

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2020, 18:03

Nismo dugo čekali, Čović reagovao na ''deblokadu'' ABA lige! Šta je govorio o novoj sezoni i ko ga je ''ismevao''?

Jučerašnja vest nije mogla da prođe bez reakcije iz Crvene zvezde.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na B92 u emisiji ''Fokus'' gde je, između ostalog, prokomentarisao informaciju da je predseddnik Budućnosti Dragan Bokan, uz podršku još deset klubova uspeo da odblokira račun ABA lige, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << što će omogućiti nesmetano funkcionisanje takmičenja.





"Kada je zaustavljena ABA liga u martu, ja sam rekao ne da Imamo pravno oblikovanu ligu onako kako treba.







Račune ABA lige koje puni Srbija sitnim parama, dva miliona evra godišnje ili po sezoni, upravljaju neke gospođe Dolores, uz svo uvažavanje.







Upravljaju lica koja nisu ovlašćena. O tome kako su trošene pare ćemo tek razgovarati. Što se tiče nastavka ABA lige, svi smo za nastavak, ali da vidimo to sa koronom...", rekao je Čović, a prenosi ''B92.net''.

Korona pravi probleme i u Evroligi, sve je neizvesnije kako će se sezonma dalje odvijati, a Čović smatra da nije moguće napraviti neki evroligaški ''mehur'', po ugledu na NBA ligu.

''NBA ima toliko para da može da napravi takav prisutp. Evroliga nema toliko para. NBA ima prostor da to napravi. Evroliga će nastaviti takmičenje, mislim da će biti sklonjena ova mera da timovi gube 20:0. To je bezveze, pa ćemo videti dokle ćemo doći. Svi smo opredeljeni da igramo, kao i u ABA ligi'', objasnio je Čović.

Uz to, on se pohvalio i svojom ''vizijom'' aktuelnih dešavanja.

''Kada je zaustavljena ABA liga u martu, ja sam rekao ne da imamo problem da nastavimo sezonu 19/20, nego ćemo da imamo problem da počenmo 20/21. Tada su stručnjaci pojedini koji sede u ABA ligi ismevali sa tim stvarima, a sada ih nigde nema'', izjavio je Čović.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČOVIĆ O BLOKADI I KORONI: Računima ABA lige upravljaju neovlašćena lica, mehur u Evroligi nije realan

Izvor: Kurir, 16.Okt.2020

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je govorio o aktuelnom stanju u regionalnoj ABA košarkaškoj ligi i Evroligi, čija su takmičenja ugrožena zbog pandemije koronavirusa.

Nastavak na Kurir...

"Koga još zanima ABA liga?"

Izvor: B92, 17.Okt.2020, 10:13

Legendarni jugoslovenski košarkaš Dino Rađa smatra da je ceo koncept oko regionalne lige u košarci otišao u pogrešnom smeru.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.