NATO razmatra veću ulogu u rešenju izbegličke kriz

Izvor: Akter, 09.Feb.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO razmatra veću ulogu u rešenju izbegličke kriz

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da će Severnoatlantska alijansa ove nedelje razmotriti mogućnost da se više uključi u rešenje problema izbegličke krize u Evropi

Stoltenberg je izjavio da je razgovarao telefonom sa nemačkim i turskim ministrima odbrane, kao i da će pitanje većeg uključenja Alijanse u izbegličku krizu biti na dnevnom redu današnjeg sastanka ministara odbrane članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << NATO, prenela je agencija AP.

Prvi čovek NATO je izjavio: "Svi smo zabrinuti", i dodao da 28 članica Alijanse "vide potrebu da se pozabave i izbore sa tom ljudskom tragedijom", kao i problemima povezanima sa njom.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u ponedeljak izjavila da su ona i turski premijer Ahmet Davutoglu složili da bi na današnjem sastanku NATO trebalo da se razgovara o tome kako Alijansa "može da pomogne sa nadzorom" u Sredozemlju i da pomogne turskoj obalskoj straži i pograničnoj agenciji Evropske unije Fronteksu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

NATO razmatra mogućnosti veće uloge u rešenju izbegličke krize

Izvor: Blic, 09.Feb.2016

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da će Severnoatlantska alijansa ove nedelje razmotriti mogućnost da se više uključi u rešenje problema izbegličke krize u Evropi...Stoltenberg je izjavio da je razgovarao telefonom sa nemačkim i turskim ministrima odbrane, kao i da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.