MUP i CEPOL potpisali aranžman o unapređenju znanja

Izvor: RTS, 01.Sep.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP i CEPOL potpisali aranžman o unapređenju znanja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona Detlef Šreder potpisali su radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz različite obuke u okviru ove Agencije.
Kako je saopšteno iz MUP-a, Stefanović je rekao da je potpisivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnog aranžmana sa CEPOL-om početak reformskog puta MUP-a.

"Ovaj sporazum je u saglasnosti sa onim što već tri godine preduzimamo, a to je investiranje u obuke i najbolje modele treninga i edukacija za naše policijske službenike", rekao je Stefanović.
On je objasnio da će potpisani aranžman omogućiti Ministarstvu unutrašnjih poslova da svoje policijske službenike uputi na obuku u evropske institucije, ali i da će naši instruktori istovremeno moći da prenesu svoja znanja i veštine kolegama iz Evrope.
Stefanović navodi da će policajci proći kroz najbolje moguće treninge, steći znanja i veštine koji će im omogućiti da budu efikasniji u smanjenju stope kriminala i postizanju još veće bezbednosti za građane.
"Za Ministarstvo unutrašnjih poslova važno je kontinuirano ulaganje u obuke“, rekao je Stefanović i dodao da kroz Centar za osnovnu policijsku obuku i Kriminalističko-policijsku akademiju, policajci tokom karijere neprestano prolaze kroz obuke i stiču nova znanja.
"Samo kontinuiranom edukacijom možemo da budemo korak ispred kriminala. Važno je da srpska policija bude što efikasnija i da možemo da se pohvalimo da smo najbolji u regionu. Želimo da građanima pružimo najveći stepen bezbednosti“, zaključio je Stefanović.
Zamenik direktora CEPOL-a istakao je da potpisani aranžman predstavlja veliki korak i da je za tu Agenciju važno da u Srbiji ima partnera.
"Zahvaljujući ovom radnom aranžmanu omogućeno nam je da srpske policajce više približimo radu i obukama koje sprovodimo u Evropi, ali i da naučimo dosta od vaših eksperata, koji imaju veliko stručno znanje“, rekao je Šreder.
Ukazavši da su današnja vremena veoma turbulentna i da se policije susreću sa izazovima ilegalnih migracija, terorizma, organizovanog i sajber kriminala, Šreder je istakao da je za uspešnu borbu protiv kriminala i zaštitu građana neophodno konstantno investiranje u obuke policijskih službenika.
"Ovaj aranžman nam daje mogućnost da u narednom periodu pripremamo i razvijamo akcione planove i programe obuka u kojima možemo da sarađujemo sa srpskim kolegama, ali i da usvojimo stručna znanja i iskustva sa kojima oni raspolažu“, zaključio je Šreder.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Unapređenje veština i znanja pripadnika MUP-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su danas u Beogradu radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.