Karadžić se žalio Savetu bezbednosti UN

Izvor: RTS, 19.Sep.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić se žalio Savetu bezbednosti UN

Bivši predsednik Republike Srpske, haški optuženik Radovan Karadžić uputio je otvoreno pismo predsednicima i premijerima zemalja članica Saveta bezbednosti UN, u kojem ukazuje na nepravdu koja mu je učinjena tokom postupka pred Haškim tribunalom.
Radovan Karadžić u pismu skreće pažnju na greške koje je taj sud učinio i u drugim postupcima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i prema, kako se navodi, celom srpskom narodu, prenosi RTRS.

Savetu bezbednosti Karadžić predlaže da osnuje komisiju sastavljenu od pravnih eksperata koji bi analizirali dosadašnju praksu Haškog tribunala i poništili sve proizvoljne odluke i presude.
"Mora postojati autoritet iznad svakog suda, sa nadležnošću da oslobodi nevine i nepravedno osuđene", naveo je Karadžić u otvorenom pismu.
Prvostepenom odlukom Haškog suda Karadžić je osuđen na 40 godina zatvora, a u obrazloženju presude se navodi da je on odgovoran za ratne zločine počinjene u BiH, uključujući i zločin u Srebrenici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Mora postojati autoritet iznad svakog suda

Izvor: B92, 19.Sep.2016

Haški optuženik Radovan Karadžić uputio je otvoreno pismo predsednicima i premijerima zemalja članica Saveta bezbednosti UN...Bivši predsednik Republike Srpske ukazuje na nepravdu koja mu je učinjena tokom postupka pred Haškim tribunalom...Kako je prenela RTRS, Karadžić skreće pažnju na greške...

Nastavak na B92...

Karadžić se žalio SB UN

Izvor: Mondo, 19.Sep.2016

Bivši predsednik Republike Srpske, haški optuženik Radovan Karadžić uputio je otvoreno pismo predsednicima i premijerima zemalja članica Saveta bezbednosti UN...Foto: Screenshot Youtube..U pismu ukazuje na nepravdu koja mu je učinjena tokom postupka pred Haškim tribunalom...Kako je prenela RTRS,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.