Izvor: RTS, 17.Jul.2021, 20:07

Gužve ne jenjavaju, zastoji na graničnim prelazima

Frekvencija saobraćaja velika je tokom celog dana, a gužve ne jenjavaju. Vozila na prelazu Preševo na izlazak iz zemlje čekaju 50 minuta, a na ulazak sat vremena. Na granici sa Mađarskom, na ulazak u zemlju čeka se više od dva i po sata.
Vreme letnjih odmora prate gužve na graničnim prelazima, i na ulasku u Srbiju i na izlasku iz zemlje.

Tokom dana kolona je bilo na granici sa Bugarskom i Severnom Makedonijom.
Na prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Preševo, frekvencija saobraćaja je velika tokom celog dana, a gužve ne jenjavaju.
Zbog velikog priliva vozila, granična policija Srbije sprovodi minimalnu kontrolu.
Na izlazak iz zemlje čeka se oko 50 minuta, vozila se kreću u pet kolona, a u šestoj su autobusi.
Tempo ulaska u Srbiju diktira Severna Makedonija, i sa te strane zadržavanja su oko 60 minuta, a vozila ulaze u pet kolona.
Kod putnika je primetna nervoza, pokušavaju da što pre pređu granični prelaz, prelaze iz kolone u kolonu, što stvara zastoje.
Za prethodnih 12 sati, granicu je na Preševu prešlo oko 30.000 putnika i više od 5.000 vozila.
Gužva se očekuje i tokom noći i sutra.
Na ulazak iz Mađarske čeka se više od dva i po sata Na granici sa Mađarskom ove subote čeka se oko 40 minuta, otvoreno je osam traka za ulazak, ali pre toga za prelazak mađarske granice treba gotovo dva sata.
Nema čekanja na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, a na Gostunu ka Crnoj Gori, procedure se završavaju za 10 do 15 minuta, a u Srbiju se ulazi bez zadržavanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.