EU preti deportacijom 400 hiljada migranata

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU preti deportacijom 400 hiljada migranata

07.10.2015. -

Više stotina hiljada migranata kojima nije odobren status izbeglica biće deportovani iz Evrope u toku narednih nekoliko nedelja, piše list Tajms.

Kako navodi list, preko 400 hiljada ljudi koji su u Evropsku uniju ušli za prvih šest meseci ove godine neće dobiti status izbeglice, što će ujedno biti i humanitarni ali i politički izazov lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << EU.

Tajms navodi i da Brisel preti pojedinim zemljama poput Nigerije i Eritreje ukidanjem viznog sporazuma ukoliko oni ne prime nazad ekonomske migrante koji potiču iz tih zemalja.

Prema poslednjim podacima evropske pogranične agencije Fronteks, do kraja septembra je u EU ušlo oko 630 hiljada migranata. Evropska komisija je tim povodom saopštila da je ova migraciona kriza najveća još od vremena Drugog svetskog rata.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.