Zelenski je mogao da izbegne rat

Izvor: B92, 17.Sep.2023, 22:51

Zelenski je mogao da "izbegne rat"

Bivši američki predsednik Donald Tramp izrazio je uverenje da Ukrajina već gubi u sukobu koji je mogla da izbegne.

Jedini način da se izbegne sukob bio je da je pristala da izgubi deo svojih teritorija, uključujući Krim.

"Mediji više ne pišu o ratu... što znači da Ukrajina gubi", rekao je Tramp u intervjuu za "En-Bi-Si njuz". Tramp je dodao da se ukrajinska ofanziva nikada nije ni dogodila.

Osim toga, bivši predsednik je rekao da smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kijev u početku mogao da izbegne sukob tako što bi pristao da prizna gubitak dela teritorija.

"Iskreno govoreći, mogli su da postignu sporazum o manjoj teritoriji od one koju je Rusija već zauzela. I niko ne bi poginuo", primetio je Tramp, ističući da misli na "Krim i druge" regione koji su se pridružili Rusiji.

"Sada niko ni ne zna da li će Ukrajina biti uzeta pod kontrolu", rekao je on.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da je moguće da aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden svojom politikom prema Ukrajini gura čovečanstvo ka trećem svetskom ratu. Bivši američki predsednik takođe je više puta tvrdio da bi, ako pobedi na predsedničkim izborima, mogao da obezbedi rešenje situacije u Ukrajini u roku od 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.