Zbog novog nosača aviona, neprijatelji SAD će se tresti od straha

Izvor: VOA, 22.Jul.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zbog novog nosača aviona, neprijatelji SAD će se tresti od straha"

Predsednik Donald Tramp prisustvovao je svečanoj predaji američkog ratnog broda “Džerald R. Ford”, vrednog 13 milijardi dolara, američkoj mornarici u Norfloku u Virdžiniji. Tramp je poručio da ovaj brod šalje 100 000 poruka svetu i da će se američki neprijatelji tresti od straha.  Reč je o prvom nosaču aviona nove generacije koji može da nosi i nuklearno oružje. Izgradnja ovog broda počela je 2009. i trebalo je da bude završena do 2015 – što bi koštalo 10. 5 milijardi dolara. Dvogodišnje odlaganje koštalo je još 3 milijarde dolara. Američka mornarica saopštava da će izgradnja još tri ratna broja u klasi "Forda" koštati 43 milijarde dolara. Predsednik Tramp je na svečanosti kritikovao prošlu administraciju što nije dovoljno ulagala u vojsku, i pozvao Kongres da, kako je rekao, radi svoj posao i obezbedi stabilne i predvidive izvore finansiranja za američku vojsku.   
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Ford

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp na ratnom brodu: Neprijatelji će se tresti od straha

Izvor: B92, 22.Jul.2017

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp prisustvovao je svečanoj predaji ratnog broda "Džerald R. Ford" mornarici u Norfloku u Virdžiniji...Tramp je naglasio da ovaj brod šalje 100.000 poruka svetu i da će se američki neprijatelji "tresti od straha"...Reč je o prvom nosaču aviona nove generacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.