Izvor: Radio 021, 25.Apr.2020, 22:38

Zajednička objava Trampa i Putina povodom godišnjice "konačnog poraza nacističkog režima"

Američki predsednik Donald Tramp i ruski šef države Vladimir Putin objavili su zajedničko saopštenje povodom godišnjice susreta američke i sovjetske vojske na Elbi u borbi protiv nacističke Nemačke, ocenivši da je to primer saradnje dveju država.

"Taj događaj predstavljao je konačni poraz nacističkog režima", ocenjeno je u zajedničkom saopštenju kojim se obeležava susret sovjetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i američkih snaga 25. aprila 1945. na mostu preko nemačke reke Elbe.

Saopštenje dvojice predsednika objavljeno je u vreme napetih odnosa između SAD i Rusije u brojnim pitanjima, od kontrole naoružanja i ruske intervencije u Ukrajini i Siriji, do američkih optužbi da Rusija širi dezinformacije o korona virusu i meša se u američke izbore, navodi Rojters.

Američki Vol Strit Žurnal (Wall Street Journal) piše kako je odluka o zajedničkom saopštenju bila sporna za neke zvaničnike u Trampovoj administraciji, zabrinute da će ono dodatno naškoditi kritičkim porukama Vašingtona Moskvi.

"Duh Elbe je primer kako naše države mogu da ostave razlike po strani, grade poverenje i sarađuju prema zajedničkom cilju", navedeno je u zajedničkom saopštenju

Vol Strit Žurnal podseća da je poslednje zajedničko saopštenje povodom susreta dve vojske na Elbi bilo 2010. kada je administracija tadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame želela bolje odnose s Moskvom.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Putin i Tramp izdali zajedničko saopštenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Tramp danas su izdali retko zajedničko saopštenje u znak sećanja na vezu između američkih i sovjetskih trupa iz Drugog svetskog rata u borbi protiv nacističke Nemačke kao primer kako njihove zemlje mogu da sarađuju...Zajedničkim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.