Trampovo novo upozorenje američkim biznisima

Izvor: VOA, 04.Dec.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampovo novo upozorenje američkim biznisima

Američki novoizabrani predsednik, Donald Tramp, danas je ponovo oštro upozorio američke biznise da će, ukoliko prebace svoje operacije u inostranstvo biti suočeni sa porezom u visini od 35 posto, ako pokušaju da prodaju svoje proizvode u Sjedinjenim Državama. U nizu komentara na Tviteru, Tramp je rekao kako planira da "znatno smanji" poreske stope i regulative biznisima. Medjutim, on je upozorio da svaka kompanija koja "otpusti svoje službenike i izgradi novu fabriku" u inostranstvu i potom misli da može da prodaje svoje proizvode u Sjedinjenim Državama bez posledica, greši. On je ukazao da će granična taksa na robu proizvedenu u drugim zemljama kako se izrazio: "Učiniti kompanijama život finansijski teškim.. i naveo "Smatrajte se unapred upozorenim pre no što napravite veoma skupu grešku." Sjedinjene Države su izgubile 5 miliona radnih mesta u proizvodnom sektoru od 2000.te godine.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampovo upozorenje kapitalistima: Nemojte da napravite skupu grešku

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2016

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp danas je ponovo oštro upozorio američke kompanije da ne naprave "veoma skupu" grešku preseljenja proizvodnje proizvoda u inostranstvo...- Upozoravam vas da ne napravite vrlo skupu grešku! Poslovi se mogu obavljati u SAD! - napisao je Tramp i naveo da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.