Tramp vodi direktno nad Bajdenom - Vol Strit Žurnal

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2023, 18:25

Tramp vodi direktno nad Bajdenom - Vol Strit Žurnal

Bivši američki predsednik Donald Tramp pretekao je demokratskog rivala Džoa Bajdena u hipotetičkom meču između dva kandidata koji će se najverovatnije takmičiti na predsedničkim izborima sledeće godine, prema nalazima nacionalne ankete.
Istraživanje, koje je u subotu objavio Vol Strit Žurnal, pokazuje da je Bajden sa najnižim rejtingom u svom skoro trogodišnjem predsedništvu, ponavljajući slične ankete koje pokazuju da je Tramp u pravnim sukobima sve veći u svojoj nastojanju da se vrati u Belu kuću. Prema VSŽ-u, Tramp vodi Bajdena za četiri procentna poena – 47% prema 43% – što je prvi put da je bivši predsednik uspostavio vođstvo u direktnoj trci protiv svog naslednika. Istraživanje je takođe pokazalo da dodavanje kandidata treće strane, kao što je Robert F. Kennedi Jr., dodatno naginje trku u Trampovu korist za razliku od 37% do 31%. Podaci VSŽ pokazuju da je Bajden, čiju su spoljnu politiku doveli u oštar fokus sukobi na Bliskom istoku i u Ukrajini, takođe doživeo pad njegovog rejtinga u nekoliko ključnih kategorija. Samo 23% anketiranih glasača kaže da im je Bajdenova politika pomogla lično – dok 53% kaže da ih je „povredio” njegov predsednički program. Poređenja radi, otprilike polovina ispitanika izjavila je da im je Trampova politika lično pomogla tokom njegovog četvorogodišnjeg boravka u Ovalnom kabinetu. U međuvremenu, Bajdenov ukupni radni učinak je bio rekordno nizak za VSŽ od 37%, dok je rekordno visok, 61%, smatrao predsednika nepovoljnim. Nalazi ankete, koji su došli manje od 11 meseci pre nego što su birači glasali u novembru 2024, odražavaju zabrinutost u nekim demokratskim krugovima u vezi sa Bajdenovom izbornošću. Aktuelni predsednik bi imao 81 godinu na dan izbora, a 86 do kraja drugog mandata. 77-godišnji Tramp je istakao poodmakle godine svog protivnika i spekulacije o njegovom pogoršanju mentalnih sposobnosti. Prema anketaru Majklu Bosijanu, Bajden je u nedostatku sa grupama koje tradicionalno podržavaju demokrate, uključujući mlade, crne i latino birače. „Osećaju se trenutno pod ekonomskim stresom i izazovima“, izjavio je Bocian za VSŽ. „I ne pokazuju entuzijazam na način na koji su bili 2020. i 2022.“ On je, međutim, dodao da se mnogo toga može promeniti od sada do sledećeg novembra i da je ponovno uspostavljanje Bajdenove izborne koalicije „izvodljivo“.   Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.