Tramp tvrdi da je najčvršći američki predsednik prema Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp tvrdi da je najčvršći američki predsednik prema Rusiji

Američki predsednik Donald Tramp na meti kritika da je bio suviše blag prema ruskom kolegi Vladimiru Putinu na sastanku u Helsinkiju, izjavio je večeras da je on "najčvršći" predsednik SAD prema Rusiji.

"Nijedan predsednik nije bio toliko čvrst prema Rusiji kao što sam ja... Mislim da to predsednik Putin zna bolje od svih", rekao je Tramp na sastanku sa glavnim članovima administracije kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << preneo rezultate sastanka s ruskim predsednikom održanog u ponedeljak u Helsinkiju.

Tramp je kao primer svog čvrstog stava pomenuo američke sankcije Rusiji i proterivanje ruskih diplomata iz SAD.

Američki predsednik je pre sastanka u seriji poruka na Tviteru ponovo danas insistirao na "uspehu" samita s ruskim kolegom, iako je juče rekao da se pogrešno izrazio na konferenciji za novinare s Putinom, a ta njegova izjava izazvala je žestoku kritiku američke političke klase.

Tramp je na konferenciji za novinare u Helsinkiju rekao da nema nikakvih razloga da se veruje u rusko mešanje u američku predzibornu kampanju 2016. kako je navela američka obaveštajna služba.

Kako dodaje Frans pres, Tramp je po povratku iz Helsinkija morao na brzinu da "se ispravi" rekavši da je imao lapsus i da se pogrešno izrazio tokom konferencije za novinare, navodeći da veruje u američke obaveštajce.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.