Tramp smatra da je važna saradnja sa Rusijom po pitanju Sirije i Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp smatra da je važna saradnja sa Rusijom po pitanju Sirije i Ukrajine

Prema rečima pres-sekretara Bele kuće Šona Spajsera, predsednik SAD Donald Tramp je uvek isticao važnost sklapanja dogovora sa Rusijom o situaciji u Siriji i Ukrajini, kao i po pitanju borbe protiv terorističke organizacije „Islamska država”.

„Predsednik je uvek isticao važnost dogovora sa Rusijom po pitanju Sirije, Ukrajine, likvidacije ID i u vezi sa drugim ključnim pitanjima u interesu i radi bezbednosti američkog naroda”, izjavio je Spajser, prenosi „Vzglяd”.

Prema rečima ministra spoljnih poslova Ukrajine Pavla Klimkina, Vašington je navodno spreman da izvrši pritisak na Moskvu i da aktivno učestvuje u procesu mirnog regulisanja situacije u Donbasu.

Prošle nedelje je savetnik američkog lidera za nacionalnu bezbednost izjavio da Tramp planira da se suprotstavi „destruktivnom ponašanju” Rusije u Ukrajini i u Siriji, ali se nada saradnji sa Moskvom.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Ruska reč

Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tramp je otišao na prvu turneju dok u Beloj kući bukti SKANDAL koji bi mogao skupo da ga košta

Izvor: Blic, 20.Maj.2017

Tramp na prvoj međunarodnoj poseti van američkog kontinenta trebalo bi da demonstrira američko vođstvo, iako njegov spoljnopolitički tim tek treba da bude imenovan i administracija radi na njegovim stavovima o ključnim pitanjima, uključujući i strategiju borbe protiv Islamske države...Trampa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.